Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Önkéntes pályázatok benyújtásának menete

Kategória: : Pályázat
Közzétéve: 2021.05.07. 11:33
onkentes_palyazatok_benyujtasanak_menete_4430.png

A 2021-2027-es időszakban.

Milyen lépéseket kell megtenni, hogy támogatott önkéntes projektetek lehessen? Ha szeretnétek, hogy lelkes fiatalok csatlakozzanak a szervezethez vagy az intézményhez, az alábbiakat kell végrehajtanotok!

1. Az aktuális pályázati útmutató és felhívások elolvasása

A pályázat benyújtása előtt mindenképp el kell olvasni az aktuális pályázati útmutaót, amely tartalmazza a pályázati feltételeket, a pályázattípusok leírásait, a támogatási formákat és kereteket, valamint a projektmegvalósítás lépéseit, stb., valamint az aktuális és releváns pályázati felhívást is.

Emellett meg kell ismerni az Európai Szolidaritási Testület pályázók részére szánt tájékoztatót is.

Azoknak a szervezeteknek, akik az Európai Szolidaritási Testületben szeretnének projektet megvalósítani, be kell tartaniuk az alapokmányban foglaltakat.

2. Regisztráció: EU Login és ORS

Pályázatot csak azok a szervezetek/intézmények nyújthatnak be, amelyek regisztráltak az Európai Bizottság nyilvántartási felületén, az Organisation Registration Systemen (ORS). Az ORS-en való regisztrációhoz EU Login fiókkal kell rendelkezni.

Útmutató regisztrációhoz: EU Login regisztráció, ORS regisztráció.

Minden, az Európai Szolidaritási Testületben pályázatot beadni kívánó szervezetnek regisztrálnia kell az ORS-en az EU Login azonosítóját használva az első pályázat beadása előtt. A szervezet az ORS-en történt regisztrációt követően egy azonosító számot kap, ez az OID (Organisation ID).

Figyelem! Az önkéntes projektekesetében a támogatásra pályázáshoz, vagyis az ESC51 űrlapon támogatási kérelem benyújtásához a vezető szervezeti minőségi tanúsítvány megszerzése is szükséges.

Az ORS-re csatolandó dokumentumok listája szervezetek/intézmények esetében:

 • Pénzügyi adatlap banki bélyegzővel és aláírással ellátva;
 • Banki hitelesítés hiányában a pénzügyi adatlap mellé egy 60 napnál nem régebbi bankszámla kivonat;
 • 60.000 euró feletti támogatás igénylése esetén az utolsó lezárt pénzügyi év mérlege és eredménykimutatása;
 • Jogi személyek ellenőrzéséről szóló nyilatkozat dátummal és aláírással ellátva;
 • A jogi nyilatkozat mellé: civil és gazdálkodó szervezetek 60 napnál nem régebbi bírósági kivonata vagy cégkivonata. Egyéb szervezet/intézmény esetében törzskönyvi kivonat vagy olyan hivatalos dokumentum, törvény, rendelet, ami az érintett jogalany nemzeti hatóság általi létrehozását tanúsítja.

3. A minőségi tanúsítvány megszerzése

Az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben részt vevő szervezeteknek/intézményeknek rendelkezni kell minőségi tanúsítvánnyal. A minőségi tanúsítvány megszerzése pályázással történik az ESC50 online pályázati űrlapon, a pályázatokat az illetékes nemzeti iroda (Magyarországon a Tempus Közalapítvány) bírálja el. A pályázat folyamatosan benyújtható, nem határidőhöz kötött.

A tanúsítvány megléte mutatja, hogy az adott szervezet megfelel az Európai Szolidaritási Testület alapokmányában és a pályázati útmutatóban foglalt előírásoknak. A minőségi tanúsítvány részleteiről, a részt vevő szervezetek feladatairól és felelősségi köréréről a pályázati útmutató tartalmaz részletes tájékoztatást. Minőségi tanúsítványra való pályázás előtt a pályázati útmutató kapcsolódó részét mindenképpen olvassátok el!

4. Támogatási kérelem

Az önkéntes projektek megvalósítására irányuló támogatási kérelem benyújtása az ESC51 online pályázati űrlapon történik.

A vezető szervezeti minőségi tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek egyszerűsített keretek között, támogatási kérelem benyújtásával támogatást hívhatnak le évente önkéntes projektek megvalósítására, koordinálására.

A minőségi tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek részére megítélhető támogatások 2021-ben alkalmazott elosztásának szabályairól, valamint a rendelkezésre álló keretről a linkre kattintva olvashattok részleteket.

A pályázat benyújtásakor az alábbi kötelező mellékleteket kell csatolni:

Technikai hiba miatti sikertelen pályázatbenyújtás

Ha központi rendszerproblémák merülnek fel a pályázatok benyújtása közben, és emiatt az űrlapot nem tudjátok benyújtani az előírt pályázatbenyújtási határidőig, akkor az alábbiak szerint tudjátok jelezni a problémát, ezzel biztosítva, hogy a központi probléma miatt nem csúsztok le a pályázatbenyújtás lehetőségéről.

A hivatalos pályázati határidő lejártát követő két órán belül e-mailben jelezzétek a nemzeti irodának a sikertelen benyújtás tényét a palyazatok_ifjusag{kukac}tpf.hu e-mail címen! A pályázatot csakis abban az esetben fogadjuk el, ha a pályázó a határidőt követő két órán belül jelezte a sikertelen benyújtást a fenti címen és bizonyítani tudja, hogy a megadott határidő előtt technikai okokból nem tudta benyújtani pályázatát.

Az e-mailnek tartalmaznia kell:

1) ha nem érhető el az űrlap:

 • a rendszer elérhetetlenségét bizonyító hibaüzenet képernyőképét;
 • a felmerült technikai hiba részletes leírását;
 • a pályázó szervezet nevét.

2) ha elérhető az űrlap, de nem nyújtható be a pályázat:

 • a pályázó szervezet nevét, a pályázati űrlap azonosítóját (FormId);
 • a felmerült technikai hiba részletes leírását;
 • a webes űrlapon kitöltött pályázat pdf formátumban lementett példányát;
 • minden olyan fájl mellékletet, amelyet a pályázathoz csatolni kíván;
 • a rendszer által adott hibaüzenet képernyőképét (printscreen), amelyen látszik az űrlap verziószáma is (csatolva, jpg formátumban).

Ha egy pályázatot többször is benyújtotok (pl. lemaradt csatolmány pótlása miatt), a nemzeti iroda mindig az utoljára, határidőn belül benyújtott verziót tekinti véglegesnek.

Kérjük, ne hagyjátok a pályázat beadását az utolsó pillanatra, mert a rendszer túlterheltté válhat! Délben a pályázati rendszer automatikusan lezárul, azt követően nincs további lehetőség pályázásra.

Ha a kötelező mellékletek meghaladják a csatolható méretet, vagy a pályázat elektronikus benyújtása sikertelen (erről képernyőképet kell csatolni), ezeket a következő e-mail címre kérjük beküldeni: palyazatok_ifjusag{kukac}tpf.hu. Erre a hivatalos határidő lejártát követő két órán belül van lehetőség (aznap 14 óráig).

Jó tudni! A technikai problémák elkerülése és kiküszöbölése végett érdemes időről időre törölni a gyorsítótárból az előzményeket, és a legújabb űrlapverzióra frissíteni (Shift+F5-tel). Tapasztalataink szerint nem elég a Kezdőlapon (Opportunities -Open Calls - My Applications) frissíteni: akkor is fontos ezt megtenni, amikor beléptek az űrlapba.

5. Támogatás potenciális pályázóknak 

Ha pályázatot szeretnétek benyújtani, de nem tudjátok, hogyan, mindenképpen nézzétek meg, milyen támogató tevékenységet nyújt a nemzeti iroda! Nektek való például az önkéntes projektek megvalósítását támogató programunk, ha a minőségi tanúsítvány megszerzésére készülnétek fel; a hazai és nemzetközi képzések, ha minőségfejlesztés a cél; az inkluzív projektek megvalósítását támogató programunk, ha kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalokat vonnátok be projektetekbe.

6. Adatvédelem

Hamarosan…

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó