Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Megjelent a Szolidaritási Testület új pályázati útmutatója!

Kategória: : Pályázat
Közzétéve: 2021.04.15. 15:45
megjelent_a_szolidaritasi_testulet_uj_palyazati_utmutatoja__4555.png

Az útmutató mellett az idei felhívást is közzétették. Pályázatbeadási határidők: május 28. és október 5.

Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Európai Szolidaritási Testület munkaprogramot.

Ahogy a Bizottság programindításról szóló sajtóközleményében is olvasható, a program 2021–2027-es időszakára elkülönített több mint 1 milliárd eurós költségvetés mintegy 275 000 fiatalnak kínál lehetőséget arra, hogy önkénteskedés vagy saját szolidaritási projekt megvalósítása révén segítsen megbirkózni a társadalmi és humanitárius kihívásokkal. A Szolidaritási Testület első évében ezekre a célokra több mint 138 millió euró áll rendelkezésre. A magyar nemzeti iroda által kezelt pályázattípusokat tekintve hazánkban 2021-ben önkéntes projektek megvalósítására várhatóan kb. 2 millió euró, szolidaritási projektek megvalósítására pedig kb. 300 ezer euró támogatás áll rendelkezésre.

Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök így fogalmazott: „A szolidaritás az európai projekt központi eleme, az Unió határain belül éppúgy, mint a partnereinkkel való kapcsolatokban, legyenek bárhol a világon. Az európai életmód lényege, hogy együtt erősebbek vagyunk, és ezt a fiatalabb generációk is láthatják. Ez az, amit az Európai Szolidaritási Testület által kínált lehetőségeken keresztül tapasztalnak, és megoszthatnak egymással. Az önkéntességet zászlajára tűző program arra bátorítja a fiatalokat, hogy aktív szerepet vállaljanak a társadalomban, hűek maradjanak értékeinkhez és ezzel valódi változásokat idézzenek elő.”

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos a következőket nyilatkozta: „Az ifjúság sokat képes adni a társadalomnak. Arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy abban az életkorban, amikor minden lehetségesnek tűnik, legyenek aktívak, tanúsítsanak szolidaritást, és álljanak ki a számukra fontos célokért idejük ráfordításával, elkötelezettségükkel és szenvedéllyel. Az Európai Szolidaritási Testülethez való csatlakozás értékes lehetőség arra is, hogy tapasztalatokat szerezzenek és új készségeket sajátítsanak el. Reméljük, hogy ebben az évben, amikor különös hangsúly helyeződik az egészségügyi megelőzéssel és támogatással kapcsolatos tevékenységekre és projektekre, a koronajárvány elleni küzdelemre irányuló közös fellépésekhez is tudunk önkénteseket mozgósítani.”

Ahogy azt a 2021-2027-es programszakasz újdonságairól szóló cikkünkben is megírtuk, az Európai Szolidaritási Testület prioritásai a fenntarthatóság, a digitalizáció, a társadalmi befogadás és az aktív társadalmi részvétel. Éves prioritásként az egészségügy támogatását és az egészséges életmód népszerűsítését jelölték meg.

2021-ben az alábbi pályázatbenyújtási határidők várhatók:

  • Önkéntesség: május 28. 12:00 és október 5. 12:00
  • Szolidaritási projektek: május 28. 12:00 és október 5. 12:00
  • Csoportos önkéntesség kiemelt prioritású területen: október 5. 17:00

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató a linkre kattintva érhető el.

Az új szakaszra vonatkozó, önkéntesség projektekre való pályázáshoz szükséges minőségi tanúsítvány pályázati űrlapja (ESC50) is megnyílt és a linken érhető el!

Fotó: European Union

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó