Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

GYIK


Helyettesíthet a szervezetemből valaki más, ha valamilyen okból le kell mondanom a részvételt?
Nem. A képzési programokon való részvételi jogot a pályázó személyek nyerik el, nem pedig az őket „küldő” szervezetek. Lemondás esetén a várólistán szereplő jelentkezők közül kerül ki a helyettesítő személy.

Jelenleg Európai Szolidaritási Testület önkéntességi projektben veszek részt, elküldhet a szervezetem egy képzésre?
Nem. A programban nem támogatható párhuzamos finanszírozás.

Küldő szervezet nélkül is lehet jelentkezni képzésekre?
Igen, amennyiben a jelentkező motivációja és szakmai háttere releváns, illeszkedik a képzés témájához és fő célkitűzéseihez.

Hány féle jelentkezési lapot kell kitöltenem a képzési programra való jelentkezéshez?
A meghirdetett képzésekre két űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A formailag hibátlan jelentkezéshez a program munkanyelvén (a képzések idegen nyelvű SALTO űrlapján) és magyar nyelven kitöltött űrlap együttes beadása szükséges. Csak azokat a jelentkezéseket tudjuk elfogadni – és megkezdeni azok tartalmi értékelését –, ahol mind a magyar nyelvű, mind az idegen nyelvű (SALTO) jelentkezés megtörténik a jelentkezési határidő lezárulásáig.

Hol lehet elérni a jelentkezési lapokat?
Minden egyes képzési felhívás tartalmazza a letölthető magyar nyelvű jelentkezési lapot és a képzés munkanyelvén kitöltendő online jelentkezési lap eléréséhez szükséges SALTO oldal linkjeit is.

Költségek – mit kell résztvevőként finanszíroznom?
A résztvevők nemzetközi utazását, ill. biztosítási költségeit a Tempus Közalapítvány Erasmus+ Ifjúsági Csoport, a külföldi szállás és étkezés, valamint a programhoz kapcsolódó költségeket a fogadó nemzeti iroda vagy a szervező fedezi.
A résztvevő, a programra történő utazása során felmerülő egyéb utazási költségeket (transzfer költségek) - mint a programhoz történő résztvevői hozzájárulást - fizeti. Amennyiben a transzfer költségek együttes összege a 10.000 forintot meghaladják, úgy a Közalapítvány egyéni kérelem benyújtását követően - egyedi elbírálás alapján - a 10.000 forint feletti összeget megtéríti a résztvevő részére. ​

Kiválasztottak egy külföldi képzés résztvevőjének. Kinek a feladata megszervezni az utazásomat? Meg kell előlegeznem az útiköltséget?
A külföldön zajló képzési programok magyar résztvevőinek utazását a Tempus Közalapítvány szervezi és finanszírozza – budapesti indulási hely (reptér, vasúti pályaudvar, stb.) és a képzés helyszíne között. Az ezzel kapcsolatos adminisztrációs teendőkről minden utazót tájékoztat e-mailben a magyar nemzeti iroda utazások szervezéséért felelős munkatársa.

Visszatérítik a külföldi képzés során felmerülő utazási költségeket?
Ha a képzési programok szervezői nem biztosítanak transzfert külföldön a repülőtér, vasút-, ill. buszpályaudvar és a képzés helyszíne között (a képzés első és / vagy utolsó napján), akkor a résztvevőknek kell megoldaniuk az utazást a szálláshely / képzés helyszíne és a repülőtér / pályaudvarok között. Amennyiben a transzfer költségek együttes összege a 10.000 forintot meghaladja, úgy a Közalapítvány egyéni kérelem benyújtását követően - egyedi elbírálás alapján - a 10.000 forint feletti összeget megtéríti a résztvevő részére. Fontos, hogy ezeket a költségeket csak a hivatalos program első és utolsó napjára lehetséges elszámolni. A visszatérítés módjáról minden résztvevő tájékoztatást kap a magyar nemzeti irodától.

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó