Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.06.16. 08:51
valtozik_az_onkentesek_biztositasra_valo_regisztralasanak_menete_7375.png

A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.

A továbbiakban a decentralizált nemzetközi önkéntesprojektek résztvevőinek biztosításra való regisztrálása automatikusan fog történni a Mobility Tool+ (a későbbieben Beneficiary Module) és az Európai Ifjúsági Portál (EYP) rendszerében megadott adatok alapján.

Ez azt jelenti, hogy kifejezetten fontos, hogy a résztvevők adatai időben, legalább 2 héttel a projektjük indulása előtt felkerüljenek a Mobility Tool+ rendszerébe. Szervezeti képviselőként ehhez az alábbi lépéseket kell megtennetek:

  1. A résztvevőket a PASS-on keresztül kell meghívnotok.
  2. Miután a potenciális résztvevők elfogadták a meghívást, a MT+ Résztvevők/Participants fülén kell megkeresnetek a „retrieve now” linket, amely a „Participants retrieved from EYP” felirat mellett található (a weblap jobb felső részén).
  3. Az egyes résztvevők adatait az „Add participation” gomb révén lehet a rendszerbe átemelni. Ezután el kell fogadni az „In the case of participants entitled to insurance coverage, please note that this information will be sent to the insurance company to enrol the participant” részt, majd befejezésként a „Complete” funkcióval késznek kell jelölnötök az adatfelvitelt.

Emellett jó tudni az alábbiakat:

  • Ha egy adatfelvitel draft állapotban marad, akkor a biztosító nem kapja meg a szükséges adatokat, és a résztvevő nem kap biztosítást.
  • A biztosítóhoz nem azonnal, hanem hetente egyszer kerülnek át a MT+-ba felvitt adatok, ezért a résztvevő indulása előtt legalább két héttel fel kell tölteni a szükséges információkat a MT+-ba.
  • A CIGNA oldalán ezentúl nem szabad felvinni a résztvevők adatait, mert az adatduplikációt eredményez.
  • A MT+-ba felvitt részvételi adatokat naprakészen kell tartani.
  • Az Erasmus+ önkéntesség és a Szolidaritási Testület centralizált projektjeiben részt vevő fiatalok biztosítási rendszerbe való felvitelének módja nem változik.

Ha technikai probléma merülne fel:

  • a PASS esetében vagy minket keressetek, vagy küldjetek egy e-mailt az eu-solidarity-corps[kukac]ec.europa.eu címre!
  • a Mobility Tool+ esetében pedig írjatok nekünk az esc[kukac]tpf.hu címre!

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó