Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Megvalósítás és beszámolás


 

SZERZŐDÉSKÖTÉS

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)_Mono_2020 magyar nyelvű

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)_Mono_2020 angol nyelvű

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)_Multi 2020_magyar nyelvű

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Multi 2020 angol nyelvű

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)_Mono_2019

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)_Multi_2019

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 


Erasmus+ Disszeminációs Platform (Erasmus+ Project Results Platform)
Erasmus+ Disszeminációs Platformhoz Technikai Útmutató

PROJEKTMEGVALÓSÍTÁS során az Erasmus+ program hivatalos logóját fel kell tüntetni minden felületen (honlap, projekttermék, rendezvény plakátja, stb.)

A nemzeti iroda disszeminációs útmutatója
Arculati kézikönyv és az ERASMUS+ logó különböző formátumokban.
A támogatás forrásának megjelöléséhez itt található logó EPS és JPG formátumban, magyar nyelven. 
Felhasználói kézikönyv online nyelvi támogatáshoz

 

BESZÁMOLÁS

Mobility Tool+

A Mobility Tool+ az Európai Bizottság által kifejlesztett és 2014 decemberében megnyitott, projektkövetést és beszámoló készítést támogató webes eszköz az Erasmus+ program kedvezményezettjei számára. A felület azóta már több új verzióval került továbbfejlesztésre.

A Mobility Tool+ tartalmazza a kedvezményezettekkel megkötött támogatási szerződéssel összhangban a projektekkel kapcsolatos legfontosabb adatokat (partnerek, projekt időszak, megítélt támogatás, stb.).

 

Az eszköz célja kettős:

- lehetővé teszi a mobilitások résztvevőnkénti felvételét, amelyek során a pályázók jelölhetik, ha a mobilitások során bármilyen változás történt, különös tekintettel a költségvetést (távolságsáv, rendkívüli költség) is érintő változásokra,
- továbbá - egyes kategóriákban - kérdőíves beszámolókat generál a résztvevők számára, valamint lehetővé teszi a felvitt adatok alapján a pályázati beszámoló elkészítését.

A Mobility Tool+ az alábbi linken érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility

A felület eléréséhez be kell lépni az EU Login (korábban:ECAS) azonosító használatával. Ez az az azonosító, amellyel a pályázó szervezetek az ORS rendszerbe (illetve korábban a Participant Portalra) is be tudnak lépni.

FONTOS: A projekt eléréséhez azzal az EU Login (korábban: ECAS) azonosítóval kell belépni, amelyikre a Mobility Tool+ az automatikus értesítést küldte. Ez az az e-mail cím, amit a pályázatban a szervezet kapcsolattartásra megadott. Amennyiben ehhez az e-mail címhez nem tartozik EU Login fiók, kérjük, hozzanak létre egy fiókot, hogy hozzáférjenek a pályázathoz. EU Login regisztrálás az alábbi felületen lehetséges: https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

 

KA1 és KA3 kategóriákban a pályázatok követése és a beszámolás menete röviden pontokba szedve az alábbi módon zajlik:

1. A pályázók a projekt kezdetekor (amikor az e-mailes automatikus értesítést megkapják a felület elérhetőségéről) belépnek a Mobility Tool+-ba, majd ellenőrzik a meglevő adatokat: szerződésszám a „Projekt részletei” menüpontban, a partnerek számát és nevét a „Szervezetek” menüpontban, valamint a megítélt támogatás összegét a „Költségvetés” menüpontban.

2. Ezt követően a „Mobilitások” menüpontban egyesével felviszik a résztvevőket megadva a kért információkat minden egyes résztvevő esetében, jelezve az esetleges változásokat. A résztvevők csoportos felvitelére is lehetőség van egy speciális .csv kiterjesztésű file használatával, ennek részleteiről a honlapunkon elérhető útmutatóban olvashat.

3. Az összes résztvevő felvitelét követően a „Költségvetés” fülön a pályázók ellenőrzik, hogy az előző pont szerint felvitt adatok alapján kalkulált összeg megfelelő-e. Ha eltérést tapasztalnak az elszámolni kívánt összegtől, akkor javítani kell a felvitt résztvevőknél megadott adatokat.

4. A tevékenység végét követően a résztvevők (EVS és Ifjúságsegítők mobilitása kategóriában minden résztvevő, Ifjúsági csereprogramok kategóriában a csoportvezetők) egy kérdőívet kapnak a megadott email címre, amelyet kitöltést követően visszaküldenek a rendszerbe. A kitöltött és benyújtott kérdőíveket a pályázók a beszámoló benyújtása előtt megtekinthetik a Mobility Tool+-ban a „Mobilitások” menüpontban az egyes résztvevőkre vonatkoztatva. A kérdőíveket a nemzeti iroda is ellenőrizni fogja a beszámoló értékelése során.

5. A projekt végeztével, minden adat felvitele után a szakmai beszámoló elkészítése a „Beszámolók” menüpontban történik a „Beszámoló készítése” gombra klikkeléssel. 
A tartalmi részek kitöltését és a megfelelő bizonylatok elektronikus becsatolását követően a „Benyújtás” gombra kattintással nyújtható be a beszámoló. A benyújtást követően a felvitt adatok már nem módosíthatóak. 

 

Haladó felhasználóknak: A résztvevők csoportos feltöltése esetén a feltöltéshez használt minta csv file itt, a használt kódokat tartalmazó szótár pedig itt érhető el. A szótár jelenlegi formájában nem teljes, frissítés az Európai Bizottságtól a későbbiekben várható. Kérjük, hogy a csoportos feltöltés használata előtt feltétlenül olvassák el a használati útmutatóban foglaltakat!

A Mobility Tool+ részletes használatáról az Európai Bizottság által kiadott útmutató nevű dokumentumban olvashatnak:

Mobility Tool+ Guide for Beneficiaries of the Erasmus+ programme (2016)

Mobility Tool+ Kézikönyv

 

KA2 kategória esetében a pályázatok követése és a beszámoló készítése a projekt megvalósításának előrehaladásával párhuzamosan javasolt a MT+ rendszerben. A pályázók a projekt kezdetekor (amikor az e-mailes automatikus értesítést megkapják a felület elérhetőségéről) belépnek a Mobility Tool+-ba, és ellenőrzik a meglevő adatokat a „Projekt részletei”, a „Szervezetek” és „Kapcsolattartók” menüpontokban.

Az egyes menüpontok és a tartalmi részek kitöltését, a szükséges mellékletek becsatolását követően a „Benyújtás” gombra kattintással nyújtható be a beszámoló. A benyújtást követően a felvitt adatok már nem módosíthatóak. 

A Mobility Tool+ használata során felmerülő problémák, nehézségek esetén, kérjük, olvassák el az útmutató vonatkozó részét. Amennyiben az útmutató nem kínál megoldást a problémára, forduljanak a nemzeti iroda munkatársaihoz.

 

A 2014-ben támogatott pályázatok beszámolásával és a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tudnivalókról itt tájékozódhat.

A 2015-ben támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

2016-ban támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

2017-ben támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

A 2018-ban támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

2018 R3 Erasmus+ program keretében támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

2019-ben támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

2020-ban támogatásban részesített pályázók részére a beszámolással és költségek elszámolhatóságával kapcsolatos részletes tájékoztatás itt olvasható.

Frissítve: 2020.05.07.

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó