ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Gyakornoki tevékenység


Mi ez?

Az Európai Szolidaritási Testület keretei között megvalósuló gyakornoki munka során lehetőséged van arra, hogy 2-6 hónapos, teljes munkaidős szolidaritási tevékenységekben vegyél részt hazai vagy nemzetközi szinten. A tevékenység fontos része a tanulási és képzési elem, amely segít a gyakornokság során a tudatos tapasztalatszerzésben: személyes, oktatási, társadalmi, állampolgári és szakmai fejlődéshez hasznosítható kompetenciáik fejlesztésében.

 

Jó tudni!

A gyakornokságnak a tevékenység kezdetén megkötött írásos megbízási szerződésen kell alapulnia azon ország által alkalmazott jogszabályi keretekkel összhangban, ahol a szakmai gyakorlatod zajlik.

 

Kinek szól?

Ha 18-30 év közötti fiatal vagy, ez a lehetőség neked szól! A részvételhez regisztrálnod kell az Európai Szolidaritási Testület portálján.
Részt vevő országok: EU tagállamai

 

Mit támogat a program, ha gyakornok vagy?

Utazási költségeket, nyelvi támogatást, biztosítást, költözési hozzájárulást.

Hogyan vehetsz részt?

  1. Regisztrálj az Európai Szolidaritási Testület honlapján! Ez egyfajta projekt-társkereső: te projektkereső személyként hozod létre a profilodat, a szervezetek pedig a közeledő projektjeik adatait töltik fel, így egymásra találhattok.
  2. Keress egy neked tetsző felhívást, és jelezd a szervezetnek, hogy érdeklődsz a lehetőség iránt!
  3. Vegyél részt egy videó-állásinterjún! A szervezetekkel mindig érdemes csinálni egy videócsetes interjút, hogy láthasd, mire számíthatsz, illetve ők is fel tudják mérni, hogy neked való projektet terveznek-e.
  4. Légy türelmes, légy lelkes, és légy nyitott!

ITT találhatsz több információt, regisztrálhatsz a Portálra és kereshetsz projekteket.

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó