Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Nem vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület új szakaszában az Egyesült Királyság

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.01.11. 10:58
nem_vesz_reszt_az_erasmus_es_szolidaritasi_testulet_uj_szakaszaban_az_egyesult_kiralysag_8328.png

A jelenlegi szakasz tevékenységei a programok lezártáig futnak.

Sem teljes jogú tagként, sem partnerként nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-ben induló új programszakaszában.

A döntés nem érinti az ország részvételét a programok jelenleg zajló tevékenységeiben: a 2020 után záruló projektek továbbra is részesülnek támogatásban. A résztvevők, akik tanulmányi ösztöndíjra, önkéntes projektre, ifjúsági cserére, stb. kerültek kiválasztásra és a programok 2014-2020-as szakaszából részesülnek támogatásban, projektjük teljes időtartamát letölthetik, akár az Egyesült Királyságból külföldre, akár külföldről az Egyesült Királyságba utaznak.

További információ arról, hogyan befolyásolja a Brexit az Erasmus+ programot, itt található:
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about/brexit_hu

Azoknak, akik 2020 december 31-ét követően utaznak az Egyesült Királyságba, számítaniuk kell rá, hogy az EU-ból való kilépést követő beutazási szabályok megváltozása miatt bizonyos esetekben vízumra lesz szükségük. Ez az Erasmus+ és a Szoliadritási Testület projektek résztvevőit is érinti. Vízummal és bevándorlással kapcsolatos információk az alábbi oldalakon találhatók:

Szükségem van-e vízumra az Egyesült Királyságba való utazáshoz?
https://www.gov.uk/check-uk-visa

Az Egyesült Királyság megújult bevándorlási rendszere
https://www.gov.uk/guidance/new-immigration-system-what-you-need-to-know

Az Erasmus+ programot 2021 szeptemberétől a britek saját nemzetközi diákmobilitási programja, a Turing-program helyettesíti majd, ami több mint 100 millió font támogatással közel 35 000 brit diák külföldi kiutazását teheti lehetővé a felsőoktatási, szakképzési és köznevelési szektorokban. A program részletei az alábbi sajtóközleményben olvashatók.

További hasznos információk érhetők el a londoni magyar nagykövetség tájékoztatójábanhttps://london.mfa.gov.hu/page/brexit-tajekoztato 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó