Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Új szolgáltatásokkal hódít az Europass

Kategória: : Általános
Cimkék: Europass
Közzétéve: 2020.11.20. 10:49
uj_szolgaltatasokkal_hodit_az_europass_8089.png

Új külsőt kapott az europass.hu!

Három hónap alatt több mint 16 ezer magyar profilt hoztak létre az uniós europass.eu portálon. Az óriási érdeklődés valószínűleg a hazai álláspiaci átrendeződéseknek, a honlapon ingyenesen igénybe vehető új szolgáltatásoknak és a modernebb megjelenést kapott Europass önéletrajz népszerűségének köszönhető.

Július óta új szolgáltatásokkal várja felhasználóit az Europass, amely az elmúlt másfél évtizedben már több millió európai állampolgárnak jelentett segítséget az álláskeresésben, továbbtanulásban. Az Európai Bizottság karrierportálján 29 nyelven elérhető Europass CV-t sikerrel használják a magyar álláskeresők, frissdiplomások és oktatási intézményekbe vagy ösztöndíjprogramokra jelentkezők is. 2019-ben Magyarországon több mint 640.000 Europass önéletrajzot töltöttek ki.

Az új europass.eu oldal elindításával egy időben az Europass CV-sablon is modernebb megjelenést kapott. Új struktúra, fiatalos színek és letisztult formák jellemzik a dokumentumot, amelyet 3 különböző stílusban lehet elkészíteni, a pályázáshoz szükséges motivációs levéllel együtt.

A portálon történő regisztrációval azonban ennél több szolgáltatás is elérhetővé válik – teljesen ingyenesen, a legnagyobb adatbiztonság mellett. E-portfólió létrehozásával a felhasználók feltöltött adatai, tanulmányi eredményei és különböző készségei bármikor hozzáférhetők, szerkeszthetők és megoszthatók. Emellett a pályázáshoz szükséges bizonyítványok, oklevelek és referenciák is tárolhatók a dokumentumtárban. Sőt, az Europass portálon képzések és munkalehetőségek között is böngészhetnek a személyes profillal rendelkező felhasználók.

Az újítások bevezetésétől azt várják, hogy az Europass a továbbiakban még inkább támogatja a tudatos karrierépítést, és segít lépést tartani a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényekkel.
 


Az Európa-szerte népszerű új dizájn a magyar europass.hu oldalon is megjelenik, ahol számos további információval, extra szolgáltatásokkal várják a felhasználókat. Részletesen bemutatják a dokumentumok kitöltésének lépéseit; megválaszolják a leggyakoribb, magyar sajátosságokra vonatkozó kérdéseket; valamint egyedi tartalmakkal, álláskeresőket támogató cikksorozatokkal segítik a felhasználókat.További információ:

Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ

www.europass.hu

Europass Magyarország Facebook oldal

Sajtókapcsolat:

Győrpál Zsuzsanna | 06 20 921 98 00 | sajto@tpf.hu

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó