Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Szólj Bele! Konferencia

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.05.29. 11:37
szolj_bele__konferencia__1184.png

Az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport június első hétvégéjén rendezi meg a Szólj Bele! Konferenciát.

Az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport június első hétvégéjén rendezi meg a Szólj Bele! Konferenciát. A Strukturált Párbeszéd folyamat célja, hogy elősegítse a fiatalok és a döntéshozók közötti eszmecserét annak érdekében, hogy az Európai Unióban hozott döntések tükrözzék a fiatalok szempontjait. A program célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a fiatalokat és a döntéshozókat illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a fiatalok elmondhassák a véleményüket.

 

A konferencia során három tematikus munkacsoport keretein belül fog zajlani a diskurzus a döntéshozók és a fiatalok részvételével, a következő témákörökben:

 

  1. Demokrácia az iskolában: A workshop célja, hogy olyan eszközöket találjon, amelyek a közoktatásban résztvevő fiatalokat, vagyis Benneteket olyan készségekkel és tapasztalatokkal ruháznak fel, amelyek segítségével képessé válhattok még a felnőtt kor előtt részt venni a döntéshozatali folyamatokban.
  2. Fiatalok és döntéshozók közös ifjúságpolitikai döntéshozatalának lehetséges színterei: Semmit rólunk, nélkülünk! Jó, nem is bírom a politikát. Teljesen zombi. Beleszólni? Amúgy is esélytelen! Vagy mégsem?! De mégis hogyan? A műhely célja azon eszközök megtalálása, amelyek révén Ti is beleszólhattok a közös döntéshozatalba. 
  3. Az ifjúságpolitika szereplőinek hatékony együttműködése: Ahhoz, hogy a politika mindenkié és mindenki, azaz a Ti számotokra is vonzó legyen, olyan demokratikus rendszerekre van szükség, amelyek átláthatóak, és amelyek tagjai, részterületei építenek egymás munkájára és tisztelik azt.


Az esemény időpontja és helyszíne: 2015. június 6. (szombat) 10:00 - 16:00, Budapest
 
További információ és jelentkezés a konferencia oldalán

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó