Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Elkészült a Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.10.16. 11:06
elkeszult_a_helyi_ifjusagi_munka_europai_chartaja__2086.png

Bemutatásra kerül egy online eszköztár is!

A Europe Goes Local projekt eredményeképpen elkészült a Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája és bemutatásra kerül a Changemakers Kit!

A Europe Goes Local projekt egyik ihletője, inspirálója az Európai Ifjúsági Konvenció (European Youth Work Convention) záró dokumentumában megfogalmazott megállapítás, amely szerint az ifjúsági munka megvalósításának felelősei nagyrészt a helyi szinten tevékenykedő szereplők. A helyi vagy települési ifjúsági munka számos szereplő munkájának az eredménye: a települési önkormányzati testületek képviselői, a területen dolgozó, városházi ifjúságügyi munkatársak, helyi civil szervezetek együttműködése nélkül nem valósulhat meg hatékony ifjúsági munka, és a siker érdekében a szektorok közötti együttműködés sem maradhat el.

A Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája a projekt eredményeképp létrejött eszköz, amely a minőség megteremtéséhez és fenntartásához szükséges, konkrét iránymutatássá alakítja az ifjúsági munka területén rendelkezésre álló ifjúsági munka céljait megfogalmazó dokumentumokat. A Charta egy egész Európára kiterjedő konzultációs folyamat során alakult ki, a Charta létrehozója és tulajdonosa így az európai ifjúsági munka közössége, amely­ben mindazok – a döntéshozóktól kezdve egészen az ifjúsági munkát végző szakemberekig és fiatalokig – érintettek, akik tevékenyek az ifjúsági munkában és annak fejlesztésében.

A Charta célja, hogy hozzájáruljon a helyi szintű ifjúsági munka továbbfejlesztéséhez. Ennek érdekében megha­tározza, hogy az ifjúsági munka milyen alapelvek szerint valósuljon meg, és ezen alapelvekhez igazodva hogyan történjen a különböző területeinek, elemeinek kialakítása.

A Charta használatához a partnerség létrehozott egy online eszközt is, amellyel a helyi önkormányzatok, ifjúságot segítő szervezetek tudnak a Charta fejezeteihez kapcsolódóan gyakorlati példákat megismerni és saját munkájukat fejleszteni. Ez az eszköz a Changemakers Kit, amelynek bemutatására október 20-án, kedden kerül sor az alábbi online esemény keretei közt.


A Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája ITT OLVASHATÓ magyar nyelven.

Ha kíváncsi vagy a Europe Goes Local projektre, kattints IDE.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó