Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Útmutatás a koronavírusjárvány miatt lemondott utazások kapcsán

Kategória: : Általános
Cimkék: tájékoztatás
Közzétéve: 2020.03.12. 15:09
utmutatas_a_koronavirusjarvany_miatt_lemondott_kiutazasok_kapcsan_3030.png

A COVID-19 koronavírus okozta járvány miatt a vírus által érintett területekre tervezett kiutazásoktól, illetve az onnan tervezett beutazásoktól való elállást vis maior helyzetként kezeljük a Tempus Közalapítvány által koordinált minden programban.

A kormány 2020. március 11-én közzétett 41/2020.(III.11) kormányrendelete alapján:

 • Beutazási tilalom lépett érvénybe Olaszország, Kína, Dél-Korea és Irán területéről
 • A külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos 

 

 • A fentiek értelmében az iskolák által tervezett mobilitási tevékenységek nem valósíthatók meg.
 • Az iskolákon kívüli pályázó intézményeket, szervezeteket arra kérjük, hogy a mobilitás megkezdése előtt felelősségteljesen tájékozódjanak, mérlegeljék a helyzetet, és  a tervezett kiutazásokat a projekt futamidején belül lehetőség szerint ütemezzék át, halasszák el.
 • A kormányrendeletben felsorolt, beutazási tilalom alá eső országokból résztvevő nem fogadható.
 • Kérjük azon fogadó intézmények és szervezetek felelősségteljes hozzáállását, akik más régiókból fogadnának résztvevőket, hogy fontolják meg akár a közös programok / beutazások elhalasztását is.


Kérjük, kövessék figyelemmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján az utazásra nem javasolt területek listáját.

A fentiek mellett az alábbi honlapok követését javasoljuk:


A kiutazások elhalasztása vagy törlése, illetve a folyamatban lévő mobilitási tevékenység megszakítása vis maiornak minősül.
 

 • A meghiúsult kiutazásoknak az ösztöndíj terhére kifizetett indokolt költségeinek elszámolása egyéni kérelem benyújtását követően egyedi mérlegelést és jóváhagyást igényel – a kérelemben leírt körülmények és a benyújtott dokumentumok (számlák, igazolások) értékelése alapján.
 • Az Erasmus+ program és az Európai Szolidaritási Testület által támogatott tevékenységek vonatkozásában az Európai Bizottság iránymutatása szerint járunk el. A pályázó szervezetek és intézmények részletes útmutatást kaptak.
 • Az egyes programok tekintetében a vis maior esetek elszámolása eltérő, így kérjük az érintett intézményeket, szervezeteket, hogy a tervezett mobilitások elhalasztása, törlése vagy megszakítása esetén mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a Tempus Közalapítvány adott programért felelős munkatársaival. https://tka.hu/538/munkatarsak
 • Azok az egyéni kiutazók, akikkel a Tempus Közalapítvány nem áll szerződéses viszonyban, mindenképpen egyeztessenek a küldő intézményükkel, szervezetükkel!
 • Az Erasmus+ hallgatók az intézményi koordinátoruktól kapnak részletes felvilágosítást.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó