Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Valószínűleg a legtutipp tippek Erasmus+ pályázóknak

Kategória: : Tippek szervezeteknek
Közzétéve: 2019.08.26. 13:16
valoszinuleg_a_legtutipp_tippek_erasmus_palyazoknak_7423.png

2020 lesz a jelenlegi pályázási rendszer utolsó éve. Ideje beizzítani a pályázatíró futóműveket! Kezdetnek, íme, 10 tuti tipp Erasmus+ pályázóknak a 2019-es nívódíjasoktól!

1. „A jó ötlet önmagában kevés, mindig gondolkodjunk előre és figyeljük a megvalósíthatóság szempontjait.” (Varga László, BGE)
Bár nagyon szeretnénk, a csillagokat az égről nem lehet lehozni. Ezért mindig érdemes olyan ötlet kivitelezésébe vágni, amely illeszkedik intézményünk, szervezetünk kapacitásaihoz, erőforrásaihoz.

2. „Mindenképpen kiforrott ötlettel lehet csak pályázni.” (Hochstein Norbert, Qualitimpact Informal Group)
A projektötlet mögött legyen határozott, kikezdhetetlen terv, amely megadja a biztos alapot nem csupán a pályázat megírásához, de a projektmegvalósításhoz is.
 

3. „Olyan kapcsolatrendszert alakíts ki magad körül, amelyre mindig számíthatsz.” (Schmidt Éva, Kertvárosi Óvoda)
Egy Erasmus+ projekt kivitelezéséhez stabil partnerekre van szükség, akikkel könnyen, hosszútávon is együttdolgozhatunk. Olyan partnerekre, akikben bízunk; akik munkamorálja, terhelhetősége hasonló a miénkhez.

4. „Figyeljünk a kulturális különbségekre, legyünk türelmesek és őszinték, figyeljünk a partnerek közötti kommunikációra.” (Varga László, BGE)
Egy nemzetközi Erasmus+ projekt kultúrák találkozását is jelenti, ami a partnerkapcsolatok szintjén is megjelenik. Fontos, hogy a partnerek közti kommunikáció rendszeres és átlátható legyen; hogy az egyes partnerekhez tartozó feladatok megvalósulását nyomon kövessük.

5. „A váratlan helyzetekre mindig kell, hogy legyen egy „b” tervünk, hogyha az „a” terv nem tud megvalósulni, akkor legyen mit előhúzni a fiókból.” (Komáromi Annamária, Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium)
Nehezen kezelhető, nem várt helyzetek, nehézségek a projekt bármely szakaszában előfordulhatnak. Hogy készen állhassunk minden eshetőségre, érdemes már a tervezés időszakában átgondolni a lehetséges problémaforrásokat és azok elkerülését.

6. „Tartsuk a jól meghatározott ütemtervet, illetve töltsük fel időben a dokumentumokat. Például a Mobility Tool-t vezessük rendszeresen.” (Komáromi Annamária, Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium)
A stabil ütemterv előre meghatározása rendkívül fontos, hiszen a projekt minden folyamatában támaszkodhatunk rá. A projekt nyomon követését és átláthatóságát olyan online eszközök segíthetik, mint a Mobility Tool+, ahol a projektek adminisztrációja zajlik, például ide tölthető fel a projektet koordináló intézmény pénzügyi és statisztikai beszámolója.

7. „Érdemes a pályázati űrlapban nagyon egyszerűen, tömören fogalmazni.” (Bálint Andrea, GYIÖT)
„Sok beszédnek sok az alja.” A projektünket világosan, egyszerűen, mind szöveges, mind szakmai tartalmában kifogástalanul kell tudnunk bemutatni. Ez nem csupán a pályázat bírálói felé lényeges: a pályázati űrlap kitöltése jó ellenőrzés arra, valóban teljes egészében átlátjuk és megértjük projektünket.

8. „Fordítsunk nagy figyelmet a disszeminációra, a pályázat fenntarthatóságára a kollégák elkötelezettsége miatt.” (Plánk Tibor, Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgiumnázium)
Projekteredményeink bemutatására számos lehetőség kínálkozik, legyen az egy konkrét produktum vagy a projektből eredő személyes történetek. Ezen tartalmak közzététele remek alkalom intézményünk, szervezetünk láthatóságának növelésére, és érdemes már a projektmegvalósítás alatt időt szánni a különböző anyagok gyűjtésére és megosztására. Mindemellett, a projekt pozitívumainak bemutatása erősíti a projekt iránti elköteleződést és motiváció lehet egy új pályázat beadására is.

9. „Ha elakadsz, a nemzeti irodától is kérhetsz segítséget.” (Gulyás Barnabás, GYIÖT)
Az előre egyeztetett személyes konzultáció mellett, a Tempus Közalapítvány évente számos lehetőséget nyújt a pályázatírás és projekttervezés fortélyainak elsajátításához. A rendszeres pályázatíró szemináriumok, képzések és konferenciák lehetővé teszik, hogy a pályázók megosszák egymással tapasztalataikat és a magas minőségű pályázatok benyújtásához szükséges tudásra tegyenek szert. Az ifjúsági területen még lehet regisztrálni az E+ Vitamin és az Európai Szolidaritási Testület: A képzés szemináriumaira!

10. „Merjetek tanulni, vállalkozni és belekezdeni a pályázatba.” (Szávin Gizella, Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgiumnázium)
Ezt mi sem mondhattuk volna jobban. :)

Nézd meg a 2019-es Erasmus+ Nívódíjasok összes pályázati tippjét!

Kapcsolódó hírek

top
Online kurzusok az ifjúság és az önkéntesség területén
A SALTO HOP online learning felülete az Erasmus+ ifjúság és a Szolidaritási Testület fejlesztését segíti.
top
Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók csoport
Az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázói információi egy helyen!
top
Ezt adta nekünk az Erasmus+!
Hallgasd meg, mi mindent kaptak a programtól 2020 nívódíjasai!
top
Erasmus+ Nívódíj 2020: a legjobb ifjúsági projektek!
Most mutatkozik meg igazán a nemzetközi együttműködések gyakorlati haszna
top
Megoldás a technikai problémákra pályázatbeadás előtt
Közeleg a pályázatbeadási határidő, és ezzel párhuzamosan sajnos szaporodnak a technikai problémák is a központi oldalakon. Szerencsére ebben az esetben is van megoldás.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó