Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Elindult az Erasmus+ virtuális csere

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2018.04.04. 09:15
elindult_az_erasmus_virtualis_csere_4565.png

Az Európai Bizottság új projektje 25.000 fiatal körében szeretné népszerűsíteni a kultúrák közötti párbeszédet.

A március 15-én elindult Erasmus+ virtuális csere célkitűzése, hogy a következő két évben digitális eszközök segítségével párbeszédet alakítson ki az Erasmus+ program 33 partnerországa, valamint a dél-mediterrán térség országai, azaz Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Líbia, Marokkó, Palesztina, Szíria és Tunézia között.

A programban együtt dolgozhatnak az EU-nak és déli szomszédainak ifjúságsegítői, diákjai, egyetemi dolgozói. A résztvevők irányított viták, nemzetközi projektmunkák, nyílt online kurzusok és érdekképviseleti tréningek keretében tanulhatnak és dolgozhatnak együtt. Például moderátor segítségével online környezetben megvitathatnak olyan témákat, mint a gazdasági fejlődés vagy a klímaváltozás, melyhez egy előzetes felkészítő anyag is a rendelkezésükre áll majd.

Minden tevékenység felsőoktatási programok vagy szervezett ifjúsági projektek részeként valósul majd meg.

Az Erasmus+ Virtuális cserét már az előkészületi fázisában is rendkívül nagy érdeklődés övezte az egyetemek és az ifjúsági szervezetek körében, így mára 50 együttműködés már létre is jött, és több, mint 40 facilitátort képeztek ki a beszélgetések moderálásra.

A Virtuális csere célja, hogy elősegítse a kultúrák közötti párbeszédet, mely összhangban áll az EU oktatási miniszterei által 2015-ben jegyzett Párizsi nyilatkozattal. A Nyilatkozat célkitűzése, hogy az oktatáson keresztül minden emberrel megismertesse az állampolgári jogokat, valamint a szabadság és a tolerancia közös értékeit.

Tudj meg többet róla! 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó