Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Szervezeteknek


Minőségi Tanúsítvány (Quality Label) 

önkéntes projektek megvalósításához


Európai Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps)

2018. októberétől az önkéntes projektek az Európai Szolidaritási Testületet keretei között pályázhatóak. A még élő Erasmus+ Akkreditációval rendelkező szervezetek pályázatot nyújthatnak be az Európai Szolidaritás Testületben támogatható önkéntes projektek megvalósítására. A lejáró akkreditációk esetében azonban Minőségi Tanúsítvány (Quality Label) megszerszerézéhez űrlap beadása szükséges (ESC52)

Európai Szolidaritási Testület Pályázati Útmutatója ITT

Több információ az Európai Szolidaritási Testületről ITT.

További részletek szervezeteknek ITT.1. Mi az a Minőségi Tanúsítvány (Quality Label)?

Az Minőségi Tanúsítvány megszerzésének folyamatában a nemzeti iroda (külső szakértők bevonásával) felméri a szervezet (Pályázó) kapacitásait. Célja annak megállapítása, hogy az önkéntesek számára megfelelő minőségű környezetet biztosít-e (a Végrehajtó Ügynökség irányelvei szerint), valamint a koordináló feladatait megfelelő minőségben tudja-e ellátni.

2. Első lépések
 
2.1. Regisztrálni kell a pályázót az Európai Bizottság által létrehozott Résztvevői Adatbázisban (Participant Portal). Ezzel a pályázó jogosulttá válik egy egyedi PIC kód használatára (PIC – Participant Identification Code – Résztvevői Azonosító Kód).
Útmutató a regisztrációhoz itt.
 
2.2. Az online pályázati űrlap kitöltése a Minőségi Tanúsítvány megszerzéséhez.
Az webform elérhető ITT.

Az űrlap kötelező mellékletei:

1. Programterv 
2. Felelősségvállalási nyilatkozat/Declaration of Honour (Űrlap I rész) kinyomtatva, a hivatalos képviselő által aláírva és beszkennelve.

 

Szerepek, amelyre szervezetek Minőségi Tanúsítványt (Quality Label) szerezhetnek:

Támogató Szervezet: ha a szervezet önkénteseket szeretne küldeni, számukra távoli támogatást biztosítani vagy pályázatot benyújtani, lebonyolítani, illetve külső helyszíneken önkénteseket koordinálni, az erre vonatkozó Minőségi Tanúsítványt a webformon (ESC52)  keresztül kell megpályáznia feltüntetve a szükséges információkat.

Fogadó szervezet: ha a szervezet önkénteseket szeretne fogadni, számukra tevékenységeket biztosítani és erre pályázatot benyújtani az erre vonatkozó Minőségi Tanúsítványt a webformon (ESC52)  keresztül kell megpályáznia feltüntetve a szükséges információkat..

3. Az űrlap elektronikus benyújtása után 
 
3.1. Ha a PIC kódhoz csatolt dokumentumok és adatok rendben vannak, a nemzeti iroda jóváhagyja a szervezet pályázati jogosultságát. Van lehetőség hiánypótlásra.
 
3.2. Ha a pályázó jogosult a pályázásra, a nemzeti iroda ellenőrzi az űrlapot, majd felméri a pályázó kapacitását. Adott esetben módosításokat kér.
 
3.3. Amennyiben a kapacitás és az űrlap tartalma megfelelő, a nemzeti iroda jóváhagyja a Minőségi Tanúsítványt, vagyis a pályázó jogosulttá válik, hogy önkéntes projektekre pályázatot nyújtson be.
 


Fontos:

A Minőségi Tanúsítvány megszerzésének folyamata minimum 6 hetet vesz igénybe, ezért a pályázóknak időben el kell indítani a folyamatot ahhoz, hogy pályázati határidőre jóváhagyott akkreditációval rendelkezzenek. 
 
A magyar nemzeti iroda maximum 3 évre hagyja jóvá az Minőségi Tanúsítványt. Amikor ez az időszak a végéhez közeledik, a pályázónak megújítást kell kezdeményeznie, egy újabb  űrlap benyújtásával.

Az Minőségi Tanúsítvány űrlapjának (ESC52) kitöltése előtt kérjük, tanulmányozzák át az alábbi anyagokat:

Európai Szolidaritási Testület Pályázati Útmutatója ( Kiemelten a 16-20. oldalon található vonatkozó részt.)

Charter

Minőségi ajánlások szervezetek számára

Online Linguistic Support (Online Nyelvi Támogatás): részletes információt a pályázó szervezet kap közvetlenül, amennyiben az önkéntesei számára releváns.


Placement Administration and Support System (PASS)

Az Erasmus+ önkéntes tevékenységekben  akkreditált szervezeteknek az ESC adatbázisában regisztrált fiatalok közül választják ki a projektbe az önkéntes(eke)t, illetve saját projektjeiket is megjelenítheték a portálon(PASS), elérhetővé téve ESC tagoknak.

Részletek és PASS regisztráció ITT.

Használati útmutató ITT.

 

Frissítve: 2017.12.20.

 

Feliratkozás az önkéntes szervezeteknek szóló hírlevélre


Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó