Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!

Kategória: : Általános
Cimkék: Erasmus+
Közzétéve: 2021.03.29. 13:20
megjelent_az_uj_erasmus_palyazati_utmutatoja__3534.png

Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.

Az Erasmus+ újabb mérföldkőhöz érkezett: megjelent a 2021-2027-es időszak első felhívása és pályázati útmutatójaAz új programszakasz 26,2 milliárd eurós költségvetésével körülbelül 10 millió európainak teszi lehetővé, hogy mobilitási vagy partnerségi projektben vegyen részt.  

Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós alelnök így fogalmazott az Európai Bizottság hivatalos nyitórendezvényén„Üdvözlöm a most induló új Erasmus+ programot, melyet sokan az Európai Unió egyik jelentős vívmányaként tartanak számon. A program továbbra is több százezer európai és társult országbeli résztvevő számára kínál tanulási lehetőségeket. Amellett, hogy a résztvevőket életre szóló mobilitási tapasztalatokkal gazdagítja és előmozdítja az európaiak közötti egyetértést, ahhoz is hozzá fog járulni, hogy megvalósítsuk a méltányosabb és környezetbarátabb Európára irányuló törekvéseinket.”  

Marija Gabriel, innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztos így nyilatkozott: „Maga a tény, hogy az Erasmus+ program következő hét évre szóló költségvetése közel megduplázódott, jól szemlélteti, hogy Európának számít az oktatás, az élethosszig tartó tanulás és az ifjúság. Az Erasmus+ volumenét, hatókörét és globális elismertségét tekintve egyedülálló programnak számít, mely 33 országot fed le, ugyanakkor a nemzetközi tevékenységeinek köszönhetően globálisan hozzáférhető. Javaslom, hogy az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén tevékeny állami és magánszervezetek tanulmányozzák a ma megjelent pályázati felhívásokat, és pályázzanak. Az Erasmus+ program hozzájárul ahhoz, hogy valóra váltsuk az európai oktatási térséget.” 

Ahogy azt az új programszakasz újdonságairól szóló cikkünkben is megírtuk, az Erasmus+ program prioritásai a fenntarthatóság, a digitalizáció, a társadalmi befogadás és az aktív társadalmi részvétel lesznek. 

Az Erasmus+ program 2021-2027-es szakaszának legfontosabb változásairól áprilisban információs webináriumokat tartunk, ahol minden érdeklődő felteheti a kérdéseit. Az online eseményekre a Tempus Közalapítvány honlapjának rendezvények menüpontjában lehet regisztrálni.  

Az ifjúsági területen április 9-ig lehet regisztrálni információs webináriumunkra!

>> Érkezik az új Erasmus+ ifjúság! – Információs webinárium a várható változásokról (04.12.) 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó