Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Elindulhat a Bonni Folyamat!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.01.15. 10:09
elindulhat_a_bonni_folyamat__2494.png

Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.

Negyvenhat ország körülbelül ezer ifjúsági területi képviselője vett részt a Harmadik Európai Ifjúsági Munka Konferencia (3rd European Youth Work Convention – EYWC) c. online rendezvényen 2020. 12. 07-10. között. A négynapos esemény az európai ifjúsági munka helyzetét, jövőjét és fejlesztési irányait igyekezett feltérképezni workshopok, előadások, nemzetközi kapcsolódások révén. A Konferencia végső célja az ifjúsági munka európai fejlesztési terve (European Youth Work Agenda) alapján az ifjúsági munka fejlesztését célzó Bonni Folyamat elindítása.

A Konferencia során megvitatottak alapján elkészült Zárónyilatkozat olyan útmutatásokat és javaslatokat tartalmaz, amelyek elősegítik a Bonni Folyamat megvalósítását. A nyilatkozat 17 oldala közös intézkedéseket fogalmaz meg a megvalósítás érdekében helyi, nemzeti és európai szinten egyaránt, valamint javaslatokat tesz a célok és a tevékenységek kapcsán. A zárónyilatkozat az európai ifjúsági munka minden érdekelt felének szól, és arra bíztatja őket, hogy közösen vállaljanak felelősséget a Bonni Folyamat megvalósításában. A Konferencia az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot is megszólította, hogy az európai közösség szerves részeként, együttműködve vállaljanak aktív szerepet az ifjúsági munka európai fejlesztési tervének megvalósításában az Uniós Ifjúsági Stratégia 2019-2027 és az Ifjúsági Szektor Stratégia 2030 keretein belül.

A Konferenciát a Németországi Szövetségi Köztársaság Család-, Idős-, Nőügyi és Ifjúsági Minisztériuma és a német nemzeti iroda, a JUGEND für Europa szervezte. Magyarországot a Miniszterelnökség, az Erzsébet Ifjúsági Alap, a Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Ifjúsági Bizottsága, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Talentum Alapítvány és a Tempus Közalapítvány munkatársai képviselték.

A Konferenciáról videók is készültek, amelyek bemutatják az eseményen történteket, illetve a honlapján elérhető a program, különböző háttéranyagok és maga a Zárónyilatkozat is.

(Forrás)

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó