Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Több mint 100 ember ünnepelte velünk az önkéntességet!

Kategória: : Általános
Cimkék:
Közzétéve: 2019.12.07. 10:24
majdnem_150_ember_unnepelte_velunk_az_onkentesseget__3984.png

December 5-én van az önkéntesek világnapja, amely alkalmából idén is megrendeztük a Solidarity: ON-t.

A 2019-es Solidarity: ON témája a Sharing is caring! volt: a (nemzetközi) önkéntességben aktív fiatalok és szervezeti képviselők megoszthatták tapasztalataikat a még tapasztalatlan, de érdeklődő résztvevőkkel. Vigyikán György (Bátor tábor) humoros és érdekes előadása során például azt mesélte el, milyen volt hónapokon át Finnország igazán északi részén önkénteskedni; Tóth Árpád pedig nemcsak arról számolt be, hogy a Csíkszerda kórus önkéntes énekeseitől, közösségétől mit tanult az utóbbi években, de meg is énekeltette a népet.

Ezután az Európai Szolidaritási Testület támogatásával megvalósult projektek bemutatói következtek. A Szatyor Egyesület képviselője, Kondora Dóra több éves önkéntesfogadói tapasztalatát osztotta meg az érdeklődőkkel, a Kacsakő Élménytábort létrehozó fiatalok pedig arról számoltak be, milyen volt első szolidaritási projektjüket megvalósítani. Belekóstolhattunk abba, milyen színházi nevelési módszereket alkalmaznak a Nyitott Kör önkéntesei, és megtudhattuk, milyen egy óvodában külföldi önkéntest fogadni az Egry Úti Körzeti Óvoda és az Európa Ifjúsága Egyesület tapasztalatai alapján. Emellett kiscsoportos beszélgetések során olyan témákat vitattak meg a résztvevők, mint hogy milyen érzés külföldön önkénteskedni vagy éppen egy ilyen intenzív időszak után hazatérni.

Ahogy azt Verses István, a Tempus Közalapítvány programvezetője elmondta: az Európai Szolidaritási Testület programjában való részvétel egyik nagy előnye, hogy nem „osztálytermi” tudást ad, hanem olyan készségeket és kompetenciákat fejleszt, amelyek az élet minden területén jól használhatók. Ilyen – a nyelvtudás mellett – a rugalmasság, a kreativitás vagy a jó problémamegoldó és alkalmazkodási készség, ami a későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedést is segíti.

A rendezvény alkalmából a Kossuth Rádió is interjút készített a résztvevőkkel. Az adást itt lehet meghallgatni 9.47 perctől.

Az eseményenkészült képek itt érhetők el.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó