Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Az új Mobility Tool

Kategória: : Pályázat
Közzétéve: 2014.12.12. 17:19
az_uj_mobility_tool_7194.png

Aktív a projektkövetést és beszámoló készítést támogató webes eszköz, a Mobility Tool+.

Az új Mobility Tool

December elején aktívvá vált a projektkövetést és beszámoló készítést támogató webes eszköz, a Mobility Tool+. A felületet az Európai Bizottság fejlesztette az Erasmus+ program kedvezményezettjei számára.

A felület tartalmazza a projektekkel kapcsolatos legfontosabb adatokat (partnerek, a nemzeti irodával megkötött szerződés, megítélt támogatás, stb.) és lehetővé teszi, hogy a pályázók felvigyék a hiányzó információkat.

Az eszköz célja kettős:

- lehetővé teszi a mobilitások résztvevőnkénti felvételét, amelyek során a pályázók jelölhetik, ha a mobilitások során bármilyen változás történt különös tekintettel a költségvetést (távolságsáv, rendkívüli költség) is érintő változásokra,
- továbbá kérdőíves beszámolókat generál a résztvevők számára, valamint lehetővé teszi a felvitt adatok alapján a pályázati beszámoló elkészítését.

A Mobility Tool+ az alábbi linken érhető el: 

https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility

A felület eléréséhez be kell lépni az ECAS azonosító használatával. Ez az az azonosító, amellyel a pályázó szervezetek az URF rendszerbe (a Participant Portalra) is be tudnak lépni.

A pályázatok követése és a beszámolás menete röviden pontokba szedve az alábbi módon zajlik:

1. A pályázók a projekt kezdetekor (amikor az emailes automatikus értesítést megkapják a felület elérhetőségéről) belépnek a Mobility Tool+-ba, majd ellenőrzik a meglevő adatokat: szerződésszám a „Project Details” menüpontban, a partnerek számát és nevét az „Organisations - List of Organisations” menüpontban, valamint a megítélt támogatás összegét a „Budget” menüpontban.

2. Ezt követően a „Mobilities – List of Mobilities” menüpontban egyesével felviszik a részt vevőket megadva a kért információkat minden egyes résztvevő esetében, jelezve az esetleges változásokat. A résztvevők csoportos felvitelére is lehetőség van egy speciális csv kiterjesztésű file használatával, ennek részleteiről a honlapunkon elérhető útmutatóban olvashat, egyelőre angol nyelven.

3. Az összes résztvevő felvitelét követően a „Budget” fülön a pályázók ellenőrzik, hogy az előző pont szerint felvitt adatok alapján kalkulált összeg megfelelő-e. Ha eltérést tapasztalnak az elszámolni kívánt összegtől, akkor javítani kell a felvitt résztvevőknél megadott adatokat.

4. A tevékenység végét követően minden résztvevő egy kérdőívet kap a megadott email címre, amelyet kitölthetnek. A kitöltött és benyújtott kérdőíveket a pályázók a beszámoló benyújtása előtt megtekinthetik a Mobility Tool+-ban a „List of Mobilities” menüpontban az egyes résztvevőkre vonatkoztatva. A kérdőíveket a nemzeti iroda is ellenőrizni fogja a beszámoló értékelése során.

5. A projekt végeztével, minden adat felvitele után a beszámoló generálása a „Reports” menüpontban történik a „Generate beneficiary report” gombra klikkeléssel, majd a nyelv kiválasztásával. A rendszer ezt követően feldolgozza a bevitt adatokat, majd megjelenik a „Download beneficiary report” gomb. Erre kattintva tölthető le a .pdf alapú beszámoló űrlap, ami már tartalmazni fogja a Mobility Tool+-ba felvitt mobilitásokat és költségvetést.

6. Az űrlap a pályázati űrlaphoz hasonlóan működik. A tartalmi részek kitöltését és a megfelelő bizonylatok elektronikus becsatolását követően a „Submit” gombra kattintással nyújtható be. A benyújtást követően a felvitt adatok már nem módosíthatóak. Az űrlap egyelőre csak angol nyelven elérhető.

A beszámolók az eszköz rendelkezésre állásából eredő csúszása miatt a pályázókat felelősség nem terheli.

A Mobility Tool részletes használatáról az Európai Bizottság által kiadott útmutató nevű dokumentumban olvashatnak, ami egyelőre angol nyelven itt érhető el: Mobility Tool+ Guide for Beneficiaries of the Erasmus+ programme.

Haladó felhasználóknak: A résztvevők csoportos feltöltése esetén a feltöltéshez használt minta csv file itt, a használt kódokat tartalmazó szótár pedig itt érhető el. A szótár jelenlegi formájában nem teljes, frissítés az Európai Bizottságtól a későbbiekben várható. Kérjük, hogy a csoportos feltöltés használata előtt feltétlenül olvassák el a használati útmutatóban foglaltakat!

A Mobility Tool+ használata során felmerülő problémák, nehézségek esetén, kérjük, olvassák el az útmutató vonatkozó részét. Amennyiben az útmutató nem kínál megoldást a problémára, forduljanak a nemzeti iroda munkatársaihoz.

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó