Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

EVS20

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2016.12.09. 09:59
evs20_5741.png

Idén 20 éves az Európai Önkéntes Szolgálat, az ünnepi év lezárására december 5-én került sor Budapesten.

20 éves az Európai Önkéntes Szolgálat: ezalatt összesen 100 000 fiatal és 5000 szervezet vett részt a nemzetközi önkéntes programban. Magyarországról évente átlagosan 250 fiatal vág bele külföldi önkéntességbe, és ugyanennyien érkeznek hozzánk más országokból. Önkéntesként a fiatalok rengeteg élményt gyűjtenek, és nemcsak tapasztalatot szereznek, hanem nyitottabbá és toleránsabbá válnak.

Az EVS (European Voluntary Service – Európai Önkéntes Szolgálat) 1996-ban pilot projektnek indult, de annyira sikeresnek bizonyult, hogy az aktuális európai ifjúsági támogató programok szerves részévé vált (Youth/Ifjúság, 2000-2006; Youth in Action / Fiatalok Lendületben, 2007-2013; Erasmus+, 2014-től).

 

Az EVS lehetőséget nyújt a fiataloknak arra, hogy önkéntes munkát végezzenek külföldön, és igazán fontos társadalmi ügyeket támogassanak: dolgozhatnak például környezetvédelmi témákon, foglalkozhatnak gyerekekkel vagy idősekkel, bevándorlókkal vagy kisebbségi csoportokkal, művészeti vagy emberi jogi projektekben.

A kezdetek óta összesen már több, mint 100 000 fiatal vett részt az Európai Önkéntes Szolgálatban, csak 2014-ben a számuk elérte a 10 000 főt. Az Európai Bizottság tervei szerint 2014-2020 között összesen 100 000 fiatalnak nyújt majd lehetőséget a program, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek önkéntesként. 

Az EVS 2014. óta az Erasmus+ program része, Magyarországon 2016 szeptemberétől a Tempus Közalapítvány koordinálja. 

Az év záró eseményére december 5-én került sor az EVS live rendezvény keretében az A38 hajón Budapesten. Az esemény 150 fős közönsége inspiráló előadásokat és egy szakmai kerekasztalbeszélgetést hallhatott, valamint együtt ünnepelhettük az EVS 20. évfordulóját.

Fotógaléria az eseményről

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó