Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Bemutatkozik a Democracy Reloading Toolkit!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.02.08. 12:02
bemutatkozik_a_democracy_reloading_toolkit__5234.png

Az online eszköztár az ifjúsági részvétel erősítését támogatja. A Toolkitet webinárium keretében mutatják be az érdeklődőknek.

A Democracy Reloading című projekt az Erasmus+ nemzeti irodák ifjúsági területen megvalósuló együttműködése, amely 2015-ben indult azzal a céllal, hogy a helyi és regionális önkormányzatokkal létrehozzon egy stratégiai megközelítésű partnerséget a fiatalok demokratikus részvételi struktúráinak tervezéséhez és erősítéséhez. Az elmúlt évek tanulási eredményeit felhasználva összeállt egy referencia-modell, amely megmutatja, milyen kompetenciákra van szüksége az önkormányzatoknak a fiatalok döntéshozásba való bevonásához, valamint egy olyan online eszköztárt (Democracy Reloading Toolkit) is kifejlesztettek, amely segíti ezen kompetenciák fejlesztését. Utóbbi egy hosszú távú stratégiai fejlesztési terv alapja, amelynek célja az önkormányzatok megszólítása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programok révén.

Az online eszköztár március 1-jétől lesz elérhető ezen a linken. A Toolkitet információs webináriumokon is bemutatják. A nemzetközi eseményre azonos tartalommal összesen négy alkalommal kerül sor 2021. március és június között angol munkanyelven. A webinárium során a résztvevők megismerik a Democracy Reloading partnerséget és a Toolkitet, valamint annak kompetenciafejlesztéssel kapcsolatos funkcióit, és további tanulási lehetőségekről is hallanak.

A Democracy Reloading Toolkit célja, hogy az online eszköztár használatával erősítse a települési ifjúságpolitikával, ifjúságügyekkel foglalkozó munkatársak készségeit, eszközeit és kompetenciáit azért, hogy a fiatalokat aktívan bevonhassák a helyi döntéshozásba, ezzel támogatva az aktív állampolgárságot és a demokráciát a helyi közösségekben.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az első webináriumra regisztrálni március 15-ig itt lehetséges.

A Toolkithez kapcsolódóan szeptemberben nemzetközi képzés is indul, amely elsősorban olyan önkormányzatoknak szól, akik az ifjúsági részvételt támogatnák. Ezen a linken lehet a képzésről többet megtudni, és arra jelentkezni.

 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó