Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Elfogadták az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület következő 7 éves költségvetését!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.12.12. 09:24
elfogadtak_az_erasmus_es_az_europai_szolidaritasi_testulet_kovetkezo_7_eves_koltsegveteset__7868.png

A programok még befogadóbbak, zöldebbek és digitálisabbak lesznek!

Megtörtént a politikai megállapodás az Európai Parlament és az EU tagállamok között az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási testület következő hétéves költségvetéséről.

Margaritis Schinas alelnök szerint az Erasmus Európa legemblematikusabb programja és az európai életmód esszenciáját képviseli. A politikai megállapodás értelmében a dedikált összeg több mint 26 milliárd euróra rúg, amellyel az új program nem csupán befogadóbb lehet, de még inkább zöld fókuszú és digitális. Az egyik fő célkitűzés az oktatás területén az Európai Oktatási Térség megvalósítása 2025-re, a hozzáférhetőség növelésével és rugalmasabb mobilitási formákkal pedig a résztvevők az eddiginél is szélesebb és sokszínűbb csoportjai számára lesz nyitott a program. A pályázókat és résztvevőket új projektlehetőségek várják, a program továbbra is támogatja az innovatív módszerek kialakítását, és kiemelten népszerűsíti mind a zöld, mind a digitális megoldásokat. Emelett olyan előremutató kezdeményezéseket is támogat majd, mint az Európai Egyetemek kezdeményezése, az Erasmus Tanár Akadémia, a Szakmai Kiválósági Központok és a DiscoverEU.

Mariya Gabriel, innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos szerint az Európai Szolidaritási Testület elfogadott költségvetésével több ezer fiatalnak adható meg az esély, hogy támogassák a rászoruló közösségeket, kifejezzék szolidaritásukat és hozzájáruljanak társadalmaink fejlődéséhez, miközben értékes készségeket sajátítanak el. A program indulásától 275 ezer fiatal csatlakozott a Szolidaritási Testülethez és 50 ezren kezdték meg tevékenységüket a program által kínált projektekben. A 2021-2027-es időszakra dedikált 1.009 milliárd euró biztosítja, hogy több mint 270 ezer fiatal lehessen aktív a programban, amely azt is lehetővé teszi majd, hogy a résztvevők önkéntesként próbálhassák ki magukat a humanitárius segítségnyújtás területén, az európai határokon túl. A szervezetek számára támogató szakértők állnak majd rendelkezésre kapacitásuk építéséhez, a megújult Európai Ifjúsági Portálon pedig új online tréning szekció nyílik a Szolidaritási Testületbe regisztrált fiataloknak.

Az Európai Bizottság hivatalos sajtóközleményeit az Erasmus+ programról itt, az Európai Szolidaritási Testületről itt olvashatjátok el.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó