Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Anti-racism (youth) work in Vienna

Helyszín:Bécs, Ausztria
Képzés (-tól -ig) 2022.10.12. - 2022.10.15.

Írta: Küzdy Anikó

Célom, motivációm a részvétellel az volt, hogy nemzetközi tapasztalatokat gyűjthessek, lássam, más országokban, kultúrákban milyen napi problémák merülnek fel a rasszizmussal kapcsolatban. 
A bécsi tanulmányút során a helyi viszonyokat a környék látogatásával, egy új városrész kialakításával, az ott régebben élők és most betelepülők közötti különbségek és a rasszizmus témakörét is érintő problémák bemutatásával, helyi szervezetek meghívásával és meglátogatásával szemléltették a szervezők. Ezek nagyon jó példák voltak arra, hogy a helyi viszonyokat és a főbb problémákat bemutassák. Az előadások ezen kívül egy még mélyebb rálátást adtak a helyzetre. Mindezt színesítette a nemzetközi csapat, akiknek jelentős tapasztalata és tudása volt a témában és így nagyon magas szintű párbeszédek és tudásmegosztás jöhetett létre. 

A kint töltött napok gyarapították tudásunkat és szélesítették a nézőpontjainkat. 
A napi munkám során úgy gondolom, hogy még empatikusabban és odafigyelve fogok fordulni az emberekhez és megpróbálom a szemléletet az iskolai kultúrában is átadni. Összességében, minden szempontot figyelembe véve egy nagyon magas szintű programot állítottak össze a szervezők, köszönet érte, igazán megérte a kint töltött idő! 

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó