Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

OMG. Youth at the Museums

Helyszín:Spanyolország, Cantabria, Valencia and Madrid
Képzés (-tól -ig) 2019.10.16. - 2019.10.21.

A fiatalok és a múzeumok kapcsolata olyan téma, amivel a külföldi szakma is csak nemrég kezdett foglalkozni. 

A spanyolországi képzésre több okból is jelentkeztem. Egyrészt, munkahelyi célból, hiszen októberben nyílt meg a Duna Múzeum új állandó kiállítása, melynek fő célcsoportja a fiatalok, fiatal felnőttek, és kíváncsi voltam, máshol mik az irányadó elvek, elképzelések, feladatok, bevált gyakorlatok, sikertelen próbálkozások. Másrészt, személyes célok is motiváltak, amikor jelentkeztem a kurzusra. Pályakezdőként kíváncsi voltam, hogy máshol a pályakezdő fiatalok hogy szoknak bele a múzeumi munkába, milyen kihívásokkal találkoznak és hogy tudják azokat megoldani. 

Eleinte úgy éreztem, hogy ezeket a gyakorlatokat amiket láttam, és amikben részt vettem, nagyon nehéz lesz itthon is alkalmazni. Aztán elkezdtem jobban átgondolni, beszámolót tartottam a munkatársaimnak és jó pár ötlet tetszésüket váltotta ki. Ezeket úgy alakítjuk át, hogy passzoljon a múzeum tevékenységébe, arculatába. Ezután a fiatalokon "teszteljük" hogy mennyire válik be egy-egy gyakorlat. Lényeg, hogy rugalmasan álljunk hozzá.

Szerencsére a kurzuson olyan apró, de mégis nagyszerű dolgokat tanultunk, amikhez nem kell nagy átalakításokat végeznünk sem a múzeumban, sem a mindennapi bevett módszerünkben, és emellett a legtöbb ingyenesen megvalósítható. 

A megismert gyakorlatokat, a megszerzett tudást és az élményeimet már a múzeumi kollégákkal megosztottam. Szakmai fórumokon is szívesen beszélek a külföldön tapasztaltakról. Valamint saját magam is alkalmazni fogom a legtöbb gyakorlatot., amennyiben lesz rá lehetőségem.

Véleményem szerint a kurzuson egy színes és különböző, mégis nagyon összetartó csapat kovácsolódott össze. Mindannyian azért utaztunk oda, hogy új ismereteket szerezzünk. De ezen kívül még egy fontos dolgot kaptunk ott: új kapcsolatokat, ismeretségeket, barátságokat és életre szóló élményeket. 

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó