Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Engagement of Women in Politics and Entrepreneurship

Helyszín:Lebanon, Beirut
Képzés (-tól -ig) 2019.09.23. - 2019.09.28.

Az Erasmus+ keretében 2019. szeptember 23. és 28. között részt vehettem a Libanonban rendezett szemináriumon a nők politikában és vállakozásokban betöltött szerepéről.

Nem hiszem, hogy lenne olyan nő, akit ez a téma legalább egy kicsit ne érdekelne. Én pedig magánemberként és a munkám során is sok olyan nővel, családdal találkozom, akiknek ez a téma különösen fontos. 

A szemináriumon lehetőségem volt egy olyan nemzetközi csapat tagjának lenni, amiben mindenkit foglalkoztat ez a kérdés, így lehetőség volt tapasztalatot cserélni, és megosztani egymással az ötleteinket, javaslatainkat. A szeminárium hivatalos programjának keretei között is lehetőség nyílt a kérdés alapos megvitatására a workshopok során, és legalább ilyen izgalmas beszélgetésekben vehettem részt a kötetlen együttlétek alkalmával. Az eszmecsere ugyanis természetesen soha nem ért véget a napi programok végén - folytatódott a szünetekben és a vacsorák alatt, sokszor éjszakába nyúlóan. 
Ahogy a szeminárium megnyitóján elhangzott, minél többféle gondolatot, álláspontot, véleményt megismerünk, annál nagyobb eséllyel tudunk helyes, mindenki számára elfogadható döntéseket hozni. Ebben a pár napban nekem számos véleményt volt módom meghallgatni, és biztos vagyok benne, hogy alaposabb ismeretet szereztem mind a nemzetközi gyakorlatokról, mind az egyes emberek különféle álláspontjáról, és ez mind nőként, mind a munkában hasznomra fog válni.

Ahogy a környezetemben a legtöbben, én sem tudtam valami sokat Libanonról. Ezért nagyon érdekeltek azok az előadások, ahol a helyi politikai helyzetet, a társadalmi sajátosságokat, ehhez kapcsolódóan pedig a libanoni nők helyzetét mutatták be helyi trénerek. Arra is inspirált, hogy jobban utána járjak néhány dolognak hazaérkezésem után azzal kapcsolatban, hogy itt Magyarországon vajon mi is a helyzet például a nők polititkai részvételével.

Az pedig, hogy mindez fantasztikus környezetben zajlott, csodálatos ételekkel, hihetetlenül kedves, vendégszerető emberek között, csak a hab volt a tortán. Természetesen, hazatérve alig vártam, hogy megoszthassam a környezetemben, munkatársaim közt a "tanultakat".

Néhány résztvevővel azóta is állandó kapcsolatban vagyunk, mert a beszélgetések során körvonalazódott bennünk egy közös projekt ötlete, amit szeretnénk kidolgozni és pályázat formájában megvalósítani a közeljövőben. Köszönöm a lehetőséget, életreszóló élmény volt!

 

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó