Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

TICTAC - Multilateral Training Course (Italy)

Helyszín:Olaszország
Képzés (-tól -ig) 2020.02.17. - 2020.02.23.

A Tic Tac remek lehetőséget nyújt azoknak, akik jobban meg akarják érteni az Erasmus+ pályázati rendszert, el szeretnék sajátítani az eredményes projekttervezéshez szükséges készségeket, és a szeretnének szervezetüknek partnereket találni.

Számomra fontos volt, hogy a képzésen új nem formális tanulási eszközöket ismerjek meg, s bővítsem a pályázatírással kapcsolatos tudásomat. Szerencsére több olyan módszertani elemmel sikerült találkozni a képzésen, ami beépíthető a saját szakmai tevékenységembe, s meg tudom osztani a kollégáimmal is. 

Kifejezetten izgalmasnak és hasznosnak találtam a hasonló érdeklődésű partnerkeresésre, hálózatosodásra vonatkozó alkalmakat, aminek a vége egy "projektszimuláció" volt, vagyis csoportmunka keretében elkészítettük egy olyan projekt tervezetét, amit akár megvalósíthatónak is érzünk.

A munkában hatan vettünk részt, a téma a gamifikáció, játékosítás volt, hogyan tudjuk megosztani egymással a tudást, létrehozni egy új módszertant, amit aztán a résztvevők képesek a lokális szintükön is megvalósítani úgy, hogy közben fiatalokat vonzanak be, és eszközt adnak a formális oktatásban dolgozók részére.

A projekttervezés olyan jól sikerült, hogy egy kifejezetten szabadulószobákat mint a nemformális tanulás eszközét használó projektet sikerült összehozni, amit úgy gondoltunk, hogy érdemes akár konkrét, igazi Erasmus+ projekt keretében megvalósítani. Ezért gyakorlatilag a héten el is kezdtük ez irányba a munkát, alapítványunkon kívül spanyol, német, olasz, portugál és lengyel résztvevőkkel!

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó