Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work

Helyszín:Finnország, Helsinki
Képzés (-tól -ig) 2020.03.02. - 2020.03.05.

Szociális munkás vagyok, menekült és magyar gyerekekkel, családokkal dolgozom egy családok átmeneti otthonában. Azért jelentkeztem a tréningre, mert igyekszem minden lehetőséget megragadni, hogy fejlesszem saját magam és új dolgokat vigyek bele az ügyfelek való munkába. Ez a képzés azért tetszett meg, mert ifjúsági munkával foglalkozik, kifejezetten hátrányos helyzetű csoportok, kisebbségek kapcsán. Munkám során sokat foglalkozom gyerekekkel és fiatalokkal csoportosan és egyénileg is, ami mindig kihívások elé állít.

A tréning során több szempontból is megvizsgáltuk az egyes csoportok ifjúsági programokhoz való hozzáférését, ennek emberi jogi vonatkozásait. Részben az volt, amire számítottam, részben új szempontokat hozott be egy-egy előadás, aminek nagyon örültem. Úgy érzem, sok mindent kaptam, ami segíthet a munkám alakításában, fejlesztésében és gyakorlati tippeket is kaptam, amiket szívesen kipróbálok.
Az idő (összesen 4 nap, de az utazást levonva inkább 2,5) nagyon kevés volt, amit egyrészt értek, mert én sem mindig tudok hosszabb tréningekre elszakadni a munkából, másrészt viszont voltak elinduló hasznos eszmecserék, amiket sajnos hamar le kellett állítani az idő szűke és programtervezet miatt. Összességében így is nagyon hasznosnak és inspirálónak ítélem ezt a pár napot, ahol rövid idő alatt számtalan érdekes ismeretségre is szert tehetettem.

Jelenleg a munkahelyemen egy átalakulás van folyamatban, ami azzal jár, hogy jelenleg nem nagyon tudunk teamben dolgozni, de a közeljövőben többek között új kollégákkal meg fog alakulni a szakmai team. Az a tervem, hogy a megszerzett tudást megosztom a leendő csapattal és együtt is tudunk gondolkodni új megközelítéseken. 

 

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó