Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Study Visit: Tandems for good practices of local youth work (HU)

Helyszín:Magyarország
Képzés (-tól -ig) 2020.01.27. - 2020.01.30.

A tanulmányút az előző évi, Alsó-Ausztriában tett látogatásunk folytatásaként valósult meg, ezúttal a magyarországi jó példák bemutatását megcélozva. Kíváncsian vártam az utat, hiszen olyan települést képviselek, ahol még nagyon gyerekcipőben jár a helyi ifjúságsegítés, így minden olyan ötlet vagy példa hatalmas támogatást jelent számunkra, melyet ha nem is egészben, de ki tudunk próbálni, vagy tudunk alkalmazni saját helyi közösségünkben is.

Az előző alkalommal megtapasztalhattuk, milyen is egy erősen kiépített, ifjúságot támogató rendszer Ausztriában, így a magyarországi megvalósulás esetén főleg a különböző lehetőségekről, és azok kihasználásáról szerettem volna minél többet megtudni, illetve minél több ötletet összegyűjteni.  Mindezt egy olyan csapatban tapasztalhattam meg, ahol a felmerülő kérdéseket teljes egészében át tudtuk beszélni, és a már meglévő folyamatokra vonatkozóan is tudtunk ötletelni, további lehetőségeket mérlegelni.

Az elvárásaimnak teljes mértékben megfelelt a tanulmányút, olyan példákat láthattunk, melyeket - ha kicsit átdolgozva is - nem lehetetlen akár magunknak is megvalósítani. Miskolcon a Factory Aréna kiváló példával szolgál a nem hasznosított épületek ügyes kihasználásában, ha erre vevő az önkormányzat is, az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpont Hernádszentandráson megmutatta, miket lehet elérni már akkor is, ha csak a közösség erejét nézzük, Orosházán pedig a részvételi költségvetéssel ismerkedhettünk meg a gyakorlatban is, mely szintén egy mutatója annak, hogy hová is lehet eljutni. Mindemellett mér arra is volt lehetőségünk, hogy kapcsolatokat építsünk ki, és esetleges jövőbeli együttműködésekről is tudjunk egyeztetni. Rendkívül tanulságos napokon vagyunk túl!

Összességében véve, nagy tapasztalás volt számomra a részvétel ezen a tanulmányúton, és bízom benne, hogy saját települési szinten is tudunk majd újat felmutatni az itt szerzett tudás, kapcsolatok által. annyi bizonyos, hogy a helyben élő fiatalokkal személyesen is igyekszem majd megosztani a tapasztaltakat, és közösen ötletelni velük a helyi gyakorlatba való átültetésről.

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó