Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

MENTAL SNAC Kick-Off Meeting of Partners

Jelentkezés a képzésre SALTO jelentkezés
Határidő: 2022.03.29.

Kick-Off Event of European Strategic Project on Young People's Mental Health and Wellbeing

Kirkkonummi, Finnland
06-10 June 2022

 

for 60 participants
from Belgium, Finland, Hungary, Lithuania, Norway, Poland, Portugal, Slovenia

Working language(s):
English

Organiser:
Finn National Agency

 

A magyar nemzeti iroda 2020-ban csatlakozott a „Mental health & Wellbeing” elnevezésű, az Erasmus+ program és az Európai Szolidaritási Testület nemzeti irodái között létrejött stratégiai együttműködéshez. Ebben az együttműködésben 14 nemzeti iroda dolgozik együtt annak érdekében, hogy olyan személyre szabott támogatást nyújtson a pályázók számára, mely lehetővé teszi ennek a célcsoportnak a projektekbe történő bevonását és aktív részvételét.
Kick-Off Event of European Strategic Project on Young People's Mental Health and Wellbeing elnevezésű rendezvény célja, e stratégiai együttműködés alapjainak lefektetése, közös célok megfogalmazása a nemzeti sajátosságok és adottságok figyelembevételével.

Célcsoport:
Olyan ifjúsági területen tapasztalt szakemberek jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek az alábbi tapasztalatokkal: 

  • Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjaiban szerzett pályázói, illetve projektmegvalósítói,
  • Angol nyelvtudás (prezentáció és műhelymunka lebonyolítása angol nyelven),
  • Ifjúsági szektorban, nemformális tanulás területén,

A résztvevők kiválasztásánál előnyt élveznek azok, akik:

  • Rendelkeznek mentális problémával élő fiatalokkal végzett munkatapasztattal;
  • A magyar ellátórendszerhez kapcsolódóan (szociális és oktatási, alap- és szakellátás) rendelkeznek ismeretekkel;
  • Kiterjedt (regionális vagy országos) szakmai kapcsolatrendszerrel rendelkeznek
  • A találkozót követően motiváltak a nemzeti irodával való további együttműködésre (lehetséges szakértői munkában való részvétel, workshopok facilitálása és lebonyolítása a stratégiai együttműködés témakörében) 


Az Európai Bizottság által 2021-ben kiadott „Implementation guidelines Erasmus+ and European Solidarity Corps Inclusion and Diversity Strategy” társadalmi befogadással és sokszínűséggel foglalkozó végrehajtási útmutató kiemelte a nemzeti irodák szerepét az inkluzív projektmegvalósítók támogatásában, ezáltal is növelve a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok hozzáférését a program által nyújtott lehetőségekhez.
A 2019 és 2027 közötti időszakra szóló uniós ifjúsági stratégia 11 pontban határozta meg az ifjúsági célokat, melyek között szerepel a „mentális egészség és jóllét”, mint kiemelet terület. Ebben a pontban felhívja a figyelmet a mentális egészségügyi problémák és más mentális betegségek előfordulásának növekedésére az európai fiatalok körében. Kiemeli e célcsoport társadalmi befogadásának fontosságát, így annak érdekében, hogy ez az elv széles körben érvényesülni tudjon az ifjúsági területen megvalósuló projektek körében is, a magyar nemzeti iroda 2020-ban csatlakozott a „Mental health & Wellbeing” elnevezésű, a nemzeti irodák között létrejött stratégiai együttműködéshez. Ebben az együttműködésben 14 nemzeti iroda dolgozik együtt annak érdekében, hogy olyan személyre szabott támogatást nyújtson a pályázók számára, mely lehetővé teszi ennek a célcsoportnak a projektekbe történő bevonását és aktív részvételét.

A rendezvény célja, e stratégia együttműködés alapjainak lefektetése, közös célok megfogalmazása a nemzeti sajátosságok és adottságok figyelembevételével.    


Hogyan lehet jelentkezni?
Kérjük töltse ki a magyar nyelvű jelentkezési lapot! 

A részvétel költségei: 
A résztvevők nemzetközi utazását, ill. biztosítási költségeit a Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoport, a külföldi szállás és étkezés, valamint a programhoz kapcsolódó költségeket a fogadó nemzeti iroda vagy a szervező fedezi.

A résztvevő, a programra történő utazása során felmerülő egyéb utazási költségeket (transzfer költségek), valamint az utazáshoz kötelezően szükséges egészségügyi igazolásokhoz kapcsolódó költségeket (pl. PCR teszt) - mint a programhoz történő résztvevői hozzájárulást - fizeti. Amennyiben a transzfer költségek és az utazáshoz kötelezően szükséges egészségügyi igazolásokhoz kapcsolódó költségek együttes összege a 10.000 forintot meghaladja, úgy a Közalapítvány egyéni kérelem benyújtását követően - egyedi elbírálás alapján - a 10.000 forint feletti összeget megtéríti a résztvevő részére.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a támogatott résztvevők az utazás megszervezését követően saját felelősségükre vehetnek részt a tevékenységen. Az utazás megszervezése a Tempus Közalapítvány hatáskörébe tartozik. Az esetlegesen felmerülő többletköltségeket a Tempus Közalapítvány nem állja, a keletkezett károkért nem vállal felelősséget. 


Jelentkezési határidő: 2022. március 29.


Kapcsolat:
Csikós Luca 
luca.csikos@tpf.hu
T: (+36 1) 237 1300 / 340

ERASMUS+ IFJÚSÁG / ERASMUS+ YOUTH
Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation 
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
1438 Budapest 70, Pf. 508.
T: (+36 1) 237 1300 |  F: (+36 1) 239 1329
www.tka.hu  |  www.eplusifjusag.hu  |  www.eusolidaritycorps.hu

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó