Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Pop in your neighbour! Slovak-Hungarian partnership-building workhops

Jelentkezés a képzésre SALTO jelentkezés
Határidő: 2021.06.03.

Pop in your neighbour! Slovak-Hungarian partnership-building workhops - Lépj át a szomszédba!: Szlovák-magyar partnerséget támogató műhelysorozat - Skoč si k susedovi!: Séria workshopov na podporu slovensko-maďarského partnerstva

Partnership-building Activity
16 June - 17 September 2021 | Visegrád, Hungary

 

for max 20 participants
from Hungary, Slovak Republic

and recommended for
Youth workers, Youth leaders, Youth project managers, a részletekért lásd a leírást.

Accessibility info:
This activity and venue place are accessible to people with disabilities.

Working language(s):
Hungarian - magyar

Organiser:
Tempus Közalapítvány - Tempus Public Foundation - Hungary (National Agency)

Co-organiser(s):
IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže - Slovak Republic (National Agency)


Kontextus
Számos szervezet és az ifjúsági munkában dolgozó szakember keresi folyamatosan a lehetőséget a partneri együttműködésre. Ennek sikere nagyban a személyes találkozáson, közös gondolkodáson, a szervezeti és egyéni motivációk egyeztetésén múlik. Ezzel a hosszú távú műhelysorozattal válaszolunk erre az igényre. Az esemény különlegessége, hogy kizárólag két szomszédos országból várjuk a résztvevőket és a műhelymunkák közös nyelve magyar.   

A földrajzi közelségből származó minimális ökológiai terhelés, a hasonló kulturális gyökerekkel rendelkező közösségek közös gondolkodása és a nemzetközi együttműködési potenciálok feltérképezése mind remek alapot és indokot adhat a szlovákiai magyar és a magyarországi magyar szervezetek jövőbeni együttműködésének kialakítására és megvalósítására. 

A műhelysorozat céljai

  • Nemzetközi (szlovák-magyar) együttműködések, partnerségek elősegítése az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ ifjúsági programok keretében
  • Az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ ifjúsági programok korábbi jó gyakorlatainak megismerése, együttműködések bemutatása
  • A nemformális tanulás jelentőségének bemutatása a fenti programokon keresztül
  • Szakmai, szervezeti közösség elindítása, hosszú távú együttműködések megalapozása, különös tekintettel a 2021-es program periódus egyes fókuszaira (fenntarthatóság, társadalmi befogadás és ifjúsági foglalkoztathatóság)
  • Az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ ifjúsági programok keretébe illeszkedő projektötletek feltérképezése és a lehetséges, jövőbeli együttműködés kezdeti lépéseinek elősegítése

 

A műhelysorozat tevékenységei

1. Online szeminárium: 2021. június 16-17.
A kétnapos online alkalom célja, hogy a résztvevők az Erasmus+ és az ESC programokról bővebb információt kapjanak, továbbá feltérképezzék az együttműködést segítő lehetőségeket és azok előnyeit. A programokat elsősorban korábban megvalósult sikeres projektek jó gyakorlatain keresztül mutatjuk be. (programterv csatolva)

2. Személyes műhelymunka 2021. szeptember 13-17.
Az első modulra építő személyes találkozó ⟮remélhetőleg a járvány helyzet megengedi az utazást és találkozást⟯ a lehetőségek, akadályok/megoldásaik feltérképezése mellett lehetőséget nyújt az egyes felvetett témák feldolgozási lehetőségeinek mélyebb megismerésére, a közös együttműködési pontok megtalálására és persze további inspirációk gyűjtésére.

A program során a résztvevők lehetőséget kapnak egymás szervezeteinek megismerésére, a projektmenedzsmenthez kapcsolódó kérdések átbeszélésére, közös projektek tervezésére, hálózatépítésre, valamint a projekt témáiban való alaposabb elmélyülésre. (programterv csatolva)

Amennyiben a személyes találkozás lehetséges lesz szeptemberben, úgy a szervezők nagy figyelmet fordítanak majd a megvalósítás során az éppen érvényes járványügyi szabályokra. A résztvevőknek egyágyas szobákat biztosítunk a szállodában, illetve kiemelt figyelmet fordítunk a résztvevők teljes körű biztonságára. A személyes találkozás előtt 2-3 héttel egy tájékoztató csomagot állítunk össze, amelyben a járványhelyzet kezelésére vonatkozó információkat gyűjtünk majd össze.  

3. Online záróesemény: 2021. november (konkrét dátum az őszi találkozón kerül véglegesítésre)

Az 1 napos online találkozó célja erősíteni a megszületett ötleteket, azok továbbfejlesztésének támogatása, jövőbeli vízió kialakítása. 

 

Célcsoport

  • Kezdő pályázók, vagy akik szeretnének többet tudni a Európai Szolidaritási Testületről és az Erasmus+ programról
  • Ifjúsági munkások, ifjúsági vezetők, ifjúsági projekt menedzserek, ifjúsági információs irodák dolgozói, akik célja a fiatalok támogatása
  • Hátrányos helyzetű fiatalokat felkaroló és támogató civil szervezetek és intézmények képviselői
  • Pályaválasztási tanácsadók, akik nyitottak alternatív, gyakorlati tapasztalatokat kínáló programok megismerésére és azok promótálására a fiatalok körében, munkaerő piaci megjelenésük támogatása érdekében
  • Olyan szervezetek, akik magyar nyelven szeretnének ötleteik megvalósításához és projektek elindításához partnereket találni

 

Módszerek
Nemformális tanulási módszertan mentén kerül az esemény megvalósításra, annak érdekében, hogy minél nagyobb teret biztosítsunk a résztvevők aktív bevonódására, tapasztalataik megosztására. Ugyanakkor ezen módszerek alkalmazásával arra is lehetőséget szeretnénk adni, hogy fiatalokkal foglalkozó szakemberek saját tapasztalatot szerezzenek és jövőbeli munkájukban ezt a megközelítést eredményesen használják. 

Az eseménysorozat munkanyelve magyar.

Az eseményt a szlovák és a magyar Nemzeti Irodák kezdeményezték és szervezik.

Finally we would like to share the political context of the cooperation to highlight the importance of the project :

" The mutual cooperation between Hungary and Slovakia comes from the Memorandum of Cooperation between the Ministries of Countries of Visegrad Group Responsible for Youth and the Ministries of Countries of Eastern Partnership to European Union Responsible for Youth in Youth Field in Bratislava on June 22, 2015, Visegrad Group.  Both National Agencies of Erasmus+ for Youth field want to foster cross-border, intercultural cooperation and support productive and steadily developing a relationship with substantial dialogue across a wide range of topics as youth work, capacity building of youth organizations, sustainability, inclusion. "

 

Available downloads:
Program június.docx.pdf
Program szeptember.pdf

Training overview


Hogyan lehet jelentkezni?
Kérjük, egyaránt töltse ki az idegen nyelvű (SALTO) és a magyar nyelvű jelentkezési lapot! 

 

A részvétel költségei: 

Participation fee
Ezt a projektet az Erasmus+ és a Szolidaritási Testület programok Nemzeti Irodái finanszírozzák. A részvételi díjhoz kapcsolódóan a két iroda munkatársai tudnak részletes felvilágosítást nyújtani. 

Accommodation and food
A kiválasztott résztvevők szállás-, étkezési és program költségeit a magyar Nemzeti Iroda fedezi.

A programra való utazás költségeit a résztvevő fizeti.


Jelentkezési határidő: 2021. május 24.
Értesítés a jelentkezés eredményéről: 2020. május 26.


Kapcsolat:
Gulácsi Ildikó / Ms Ildikó Gulácsi
TCA-NET koordinátor / TCA-NET coordinator
ildiko.gulacsi@tpf.hu 

ERASMUS+ IFJÚSÁG / ERASMUS+ YOUTH
Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation 
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
1438 Budapest 70, Pf. 508.
T: (+36 1) 237 1300 |  F: (+36 1) 239 1329
www.tka.hu  |  www.eplusifjusag.hu  |  www.eusolidaritycorps.hu

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó