Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

2019 legkiválóbb Erasmus+ ifjúság projektjei

Kategória: : Nívódíjasok
Közzétéve: 2020.10.15. 10:26

Kik részesülnek Nívódíjban idén az ifjúsági területen?

2020-ban is Nívódíjban részesülnek a legkiválóbb Erasmus+ projektek! Az ifjúsági területen az Együttható Közösségépítő Egyesület Let it be vol. 2 - Shared Wisdom, valamint a BAGázs Közhasznú Egyesület Párbeszéd a roma nőkért című projektjeit díjaztuk. Ezúton is gratulálunk!

 

Mindenki, aki a munkájában erős mentális, lelki nyomásnak van kitéve ismeri a kiégés fogalmát. Azt gondolhatnánk, hogy aki fiatalok közt tölti a napjait, azt az ilyesmi nem fenyegeti. Pedig a tinédzserkor nagyon is veszélyeztetett időszak, megterhelő lelkileg, és ez a feszültség az ezzel a körrel dolgozó ifjúsági szakembereket is érinti. Nem elég, ha a fiatalok jól vannak, fontos, hogy a velük foglalkozók is bírják a terheket. Ebben segít egy alternatív szakmai önfejlesztő módszer, amelynek hazai elterjesztésében az Együttható Egyesület Erasmus+ projektjének is fontos szerepe volt.

Az Egyesület vezetője, Szentpétery Elemér mesélt bővebben a projektről, amit itt olvashattok el.

Illetve, nézzétek meg a projektről készült videóinterjút is!

 

Bag 400 fős és Dány 600 fős romatelepeinek zárt világában ritkaságszámba megy egy szakma megszerzése, átlagosan alacsony az iskolázottság, sőt előfordul az analfabetizmus is. A BAGázs célja, hogy a szegregátumokban és az őket körülvevő társadalmi valóságban, attitűdökben változást érjen el. A Párbeszéd a Roma Nőkért projekt célja volt, hogy változást indítson el a dányi közösség életében, erős és megtartó női csoport felépítésén keresztül.

Dr. Aczél Zsófiával, a projekt egyik koordinátorával készült interjút itt olvashatjátok el.

Illetve, nézzétek meg a projektről készült videóinterjút is!

 

Nézzétek meg, mely projektet részesültek Nívódíjban az Erasmus+ más területein!

Kapcsolódó hírek

Nincs kapcsolódó hír
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó