Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Makerspaces in digital youth work 2019

Helyszín:Luxemburg
Képzés (-tól -ig) 2019.11.04. - 2019.11.09.

November elején B9 tagunk, Dávid, Luxembourgba utazott, hogy részt vegyen egy makerspace-ekkel foglalkozó képzésen. Számos újdonsággal tért haza, melyekről pár mondatot szeretnénk megosztani veletek.

3D nyomtatás terén, lehetőség nyílt a képzés alatt, új ötletek és technikák kipróbálására. Ezek közül az egyik legérdekesebb volt a 3D toll használata. Elsőre nem is feltétlen tűnik olyan magával ragadónak, viszont amikor elkezd vele dolgozni valaki, az idő megszűnik, és automatikusan kialakul egy nyugodt összpontosítás az éppen elkészítés alatt levő tárgy irányába. Jó volt tapasztalni, hogy kicsik és nagyok egy asztalnál, meglepően csendesen, a maker tevékenységekbe mélyedve dolgoznak.

A Pins, luxembourg-i csapat tartott nekünk egy bemutatót, amelybe már az is betekintést nyerhetett, aki követ minket Facebook-on vagy Instagram-on. Számos, maker jellegű tevékenységgel kapcsolatba kaptunk ötleteket, egészen a tűz használatának és veszélyeinet oktatásától a led-ek kreatív villogtatásáig. A megosztott képeink között jó néhányat meg is találhattok ezekről!

A virtuálsi valóság workshop alatt, amit Dávid tartott, a résztvevők kipróbálhatták és tippeket kaphattak arról, hogy milyen módon lehet ezt a témát felhasználni oktatás terén. Több, nagyon pozitív visszajelzés is jött és reméljük a virtuális terek keretein belül is találkozunk!

Végül, de nem utolsó sorban végig sétáltuk Luxembourg-ot, voltunk a helyi tudományos fesztiválon, lézervágtunk, MicroBit-hez hasonló eszközöket programoztunk és kapcsolatokat teremtettünk a résztvevő országok között.

Képek

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó