Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Általános


 

Az Önkéntes projektek (korábban EVS - Európai Önkéntes Szolgálat) 17 és 30 év közötti fiataloknak adnak lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek. 

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama hosszú távú projekt esetén minimum 2 hónap, maximum 12 hónap, rövidtávú projekt esetén pedig minimum két hét és maximum 2 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem vagy a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Európai Szolidaritási Testület programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és zsebpénzre.

Önkéntes projektben csak korábban megszerzett Erasmus+ akkreditációval vagy Európai Szolidaritási Testület Minőségi Tanúsítványával (Quality Label) rendelkező szerveztek vehetnek részt fogadó vagy támogató funkcióban. A pályázatot csak egy szervezetnek kell benyújtania a projekt teljes költségvetésével, amely szervezetnek a beadás idejében évényes akkreditációval vagy Minőségi Tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

 

Adatbázis > Európai Ifjúsági Portálon található hazai küldő és külföldi fogadó szervezetek adatbázisa

INFO KIT > Mit várhatsz az Erasmus+/ESC önkéntességtől? // Szempontok szervezeteknek // egyéb hasznos információ 


További információk:

> Szervezeteknek: pályázattal kapcsolatos tudnivalók

> Fiataloknak: önkéntes szeretnék lenni

 

 
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó