Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Van beleszólásod! – magyar fiatalok Strasbourgban

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2016.09.08. 12:06
van_beleszolasod__–_magyar_fiatalok_strasbourgban_9401.png

Győri diákok is részt vesznek decemberben az Európai Parlament Euroscola programjában Strasbourgban.

Győri diákok is részt vesznek decemberben az Európai Parlament Euroscola programjában Strasbourgban.

250 középiskolás diák részvételével került megrendezésre Budapesten 2016. május 27-én a Parlamenti Ifjúsági Nap, az Erasmus+ Programiroda szervezésében. A program célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában. A programban 10 középiskola vett részt, az ország minden részéből.

 

A csoportok részvételét - a felkészüléssel és a kreatív beszámolóval együtt - szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai voltak: Lővei Andrea irodavezető, Európai Parlament Tájékoztatási Irodája; Kerekes Margit, az Országgyűlés Hivatalának munkatársa; Janzsó Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke; Máté Gergely, az Erasmus+ Programiroda vezetője. Az általuk legjobbnak talált beszámolót beküldő osztály fődíja egy Euroscola-programon való részvétel Strasbourgban, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája támogatásával.

 

A zsűri döntése alapján a strasbourgi programban való részvételt a győri GYSZSZC Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nyerte.

A legizgalmasabbnak választott beszámoló videója itt megtekinthető.

 

(Fotó forrása: http://www.deakgyor.hu/)

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó