Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.03.29. 14:01
online_muhelymunka_a_mentori_tevekenyseg_tamogatasahoz_7508.png

A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.

A mentorok az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló önkéntes/munkavállalói projektek kulcsszereplői. Aktív szerepvállalásuk a projektek minőségét erősíti azzal, hogy a résztvevő tanulási folyamatát az egész szolgálat alatt figyelemmel követik és támogatják.

A Tempus Közalapítvány az aktív mentorok, illetve koordinátorok számára szervez online műhely munkát, amely által fejleszthetik a projekt során a résztvevőkkel végzett támogató munka minőségét.

A 2021. májusában megvalósuló Mentor Műhely központi témája a mentálhigiéné: arra a kérdésre keressük a válaszokat, hogy az elmúlt év hogyan hatott az önkéntesek és velük dolgozók mentális egészségére. Hogyan támogassuk az önkéntesek tanulását a stresszel való megküzdésben? Hogyan ismerhetjük fel és hogyan segíthetünk az önkénteseknek, amikor lelki segítségre van szükségük? Hogyan védjük a saját szakmai és személyes határainkat, a saját jóllétünket?

Az online műhely célja olyan gyakorlati tudás átadása, illetve tapasztalatcsere-lehetőség biztosítása, amely kiemelten a mentori munkára fókuszálva segíthet az önkéntesekkel való közös munka során. A műhelyen azok a mentorok és koordinátorok vehetnek részt, akiknek az önkéntesek felkészítése, tevékenységük támogatása a feladataik közé tartozik.

Résztvevői kör: Magyarországon az Európai Szolidaritási Testület keretei között megvalósuló projektek mentorai és koordinátorai.

Résztvevők maximális létszáma: 10 fő

A Műhely facilitátorai: Kármán Erika és Vásárhelyi Kriszta

A folyamat elemei:

I. Online műhely:
2021.június 7-11., 9:00-11:30

II. Online egyéni támogató folyamat:
2021. június 14-23.

Ebben az időszakban a résztvevőknek lehetőségük van a facilitátorokkal egyénileg dolgozni a saját munkájuk kapcsán megfogalmazott kérdések, témák mentén.

III. Online lezáró alkalom:
2021. június 24., 9:00-12:00

Kérünk, minél pontosabban töltsd ki a jelentkezési lapot, és vedd figyelembe, hogy a képzések létszáma limitált (maximum 10 fő) és adott résztvevői kört céloz meg, így a nemzeti iroda munkatársai bírálják el a beérkezett jelentkezéseket, és jeleznek vissza részvételi szándékod kapcsán.

Jelentezési határidő (meghosszabbítva!): 2021. május 26. A jelentkezés lap a linkre kattintva érhető el.

Kérünk, hogy azt is vedd figyelembe, hogy az eseményre való jelentkezéssel vállalod a teljes folyamatban való részvételt.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss[kukac]tpf.hu!

Kapcsolódó hírek

top
Érkezik az új Erasmus+ és Szolidaritási Testület! webinárium felvételek
Visszanézhetők az új programszakaszt bemutató webináriumok.
top
Magyarországon élő külföldiek is regisztrálhatnak oltásra
A Magyarországon élő, TAJ-számmal nem rendelkező külföldiek is regisztrálhatnak koronavírus oltásra.
top
Szolidaritási Testület webináriumot tart az EACEA
Téma: csoportos önkéntesség kiemelt prioritású területeken, humanitárius segítségnyújtás, általános online képzés.
top
Idén is lesz Európai Ifjúsági Hét!
Május 24-30. között Európa-szerte ünneplik az ifjúság hetét. A hét szlogenje: Our future in our hands – Kezünkben a jövőnk!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó