Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Tatai diákok utazhatnak Strasbourgba

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2017.06.26. 15:20
tatai_diakok_utazhatnak_strasbourgba_2297.png

Egy egész osztály részt vehet az Euroscola programban az Európai Parlamentben, hogy majd aktív állampolgárként alakíthassák közös jövőnket.

A március 31-én lezajlott Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap rendezvényen 10 középiskolából összesen 260 diák vett részt. 

Az interaktív napon részt vevők fődíja az Euroscola programon való részvétel volt Strasbourgban, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája felajánlásával. A rendezvény és a program célja, hogy a fiatalok belelássanak a döntéshozatali folyamatokba, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, és aktívan részt vegyenek az őket értintő közösségi ügyek megoldásában. 

A diákok feladata egy kreatív beszámoló elkészítése volt a Parlamenti Napról, melyet a 4 tagú zsűri pontozott: számított a kreativitás és az újszerűség, a beszámoló terjesztésének eredményessége és az anyag minősége. A zsűri tagjai voltak: Andrási Réka (kulturális szervező, Országgyűlés Hivatala), Kaszás András (elnök, Nemzeti Ifjúsági Tanács), Lővei Andrea (irodavezető, Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon), Tordai Péter (igazgató, Tempus Közalapítvány).

A zsűri értékelése alapján a fődíjat szoros versenyben a Tatai Református Gimnázium nyerte, így ők utazhatnak a 2017-18-as tanév őszi félévében Strasbourgba! Az Euroscola egyedülálló élményt nyújt, mert lehetővé teszi a diákok számára, hogy első kézből, dinamikus és többnyelvű környezetben ismerjék meg az európai uniós döntéshozatalt.

A nyertes videó itt tekinthető meg.

 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó